Πραγματοποιήθηκαν και φέτος, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020, οι εκδηλώσεις για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην Κέρκυρα. Το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό έγινε επίσημη δοξολογία και στην συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στη Σπηλιά.

«Τιμήσαμε σήμερα τη μνήμη των χιλιάδων νεκρών Ελλήνων της Μικράς Ασίας, των χιλιάδων Ελλήνων που αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τα σπίτια τους και τα υπάρχοντά τους.

Ο ξεριζωμός των Ελληνικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος αποτέλεσε μία από τις ποιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Τα ιστορικά γεγονότα δεν παραγράφονται, ούτε λησμονούνται. Είναι ευθύνη όλων μας να τα διατηρούμε ζωντανά και να τα παραδίδουμε αυθεντικά και αναλλοίωτα στις επόμενες γενιές.

Είναι ευθύνη όλων μας να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους αυτούς που διαχρονικά παλεύουν για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από την διεθνή κοινότητα», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας, Μελίτα Ανδριώτη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.