ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΡΩΣΙΑΣ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ.

Εκπρόσωποι των «αρχών ασφαλείας» της παράνομης ρωσικής διοίκησης στην Κριμαία εισέβαλαν σε Ιερό Ναό της Ουκρανικής Εκκλησίας κατά τη διάρκεια Θείας Λειτουργίας. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί στο μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου, που υπάγεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και βρίσκεται στο χωριό Μπάλκι, στην Κριμαία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, η εισβολή πραγματοποιήθηκε από την ρωσική υπηρεσία «κέντρο αντιμετώπισης εξτρεμισμού», συνεργάτες του οποίοι εισέβαλαν στο μοναστήρι και ανάγκασαν τον ηγούμενο του μοναστηριού Αρχιμανδρίτη Δαμιανό να διακόψει την πρωινή Λειτουργία. Οι εισβολείς υποστήριξαν ότι ο Ηγούμενος παραβίασε τη ρωσική νομοθεσία με το να πραγματοποιεί την προσευχή σε εσωτερικό χώρο.

Αφού ανάγκασαν όλους τους παρευρισκομένους να βγουν από τον ναό, οι «εκπρόσωποι του νόμου» συνέταξαν έγγραφο με το οποίο βεβαίωσαν την «παράβαση» που έκανε ο Ηγούμενος.

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό, στη μακρά πορεία της καταπίεσης και -ουσιαστικά- εξολόθρευσης της Ουκρανικής Εκκλησίας στη χερσόνησο της Κριμαίας. Μετά την παράνομη στρατιωτική κατάληψη που πραγματοποίησε η Ρωσία στην Κριμαία το 2014, οι κατοχικές αρχές χρησιμοποιούν κάθε διαθέσιμο μέσο προκειμένου να κλείσουν οι εναπομείναντες δομές της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Το ανδρικό μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου είναι μια από τις επτά δομές της Ουκρανικής Εκκλησίας που έχουν παραμείνει στην Κριμαία. Πριν την στρατιωτική εισβολή υπήρχαν περίπου 50 ενορίες της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.