Οι κατοχικές δυνάμεις απαγόρευσαν ετσιθελικά το προσκύνημα στο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου στις ακτές της Κερύνειας, καταγγέλλει η ιστορική και η θρησκευτική κίνηση Άγιος Φανούριος Κερύνειας.

Αυτούσια η ανακοίνωση της κίνησηςΜε λύπη και αγανάκτηση πληροφορούμε τους προσκυνητές του Αγίου Φανουρίου ότι ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, μας ανακοίνωσε ότι οι κατοχικές «αρχές» του ψευδοκράτους απαγόρευσαν το φετινό ειρηνικό προσκύνημα στον Άγιο Φανούριο, που επρόκειτο να γίνει στις 27 Αυγούστου 2022, στις κατεχόμενες ακτές της Κερύνειας, άνευ λόγου και αιτίας.

Ας σημειωθεί ότι τα προηγούμενα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Φανουρίου, ετελείτο προσκύνημα και παράκληση έξω από το εκκλησάκι, στην παρουσία εκατοντάδων πιστών. Η Κίνηση εκφράζει τη λύπη της και είναι ανήμπορη από μόνη της να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Καλούμε τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, την Πολιτική Ηγεσία και τους αρμόδιους φορείς να επιληφθούν άμεσα και να προβούν στις δέουσες ενέργειες και παραστάσεις. Ο λαός διερωτάται που είναι επιτέλους η ελεύθερη άσκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των Θρησκευτικών μας ελευθεριών; Τα Ηνωμένα Έθνη να επιληφθούν άμεσα.

Δεν μπορεί να γίνονται ανεκτά «Δύο μέτρα και δύο σταθμά» στην «ευαισθησία» για την άσκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Οι Αρχές ας δώσουν ένα τέλος στην επιλεκτική ευαισθησία για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι προσπάθειες επαναπροσέγγισης πρέπει να είναι αμφίδρομες. Δεν μπορεί και δεν έχουν αποτέλεσμα όταν προέρχονται από την μία μόνο πλευρά γιατί οδηγούν σε συνεχείς υποχωρήσεις, ενώ καταλήγουν σε σκλήρυνση της στάσης της άλλης πλευράς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.