Αγανάκτηση προκαλεί στους κατοίκους της περιοχής και στους διερχόμενους οδηγούς η έλλειψη πεζοδρομίου από το Δημοτικό Σχολείο μέχρι τον οικισμό της Μαγνησίας όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Όπως αναφέρουν στο GOODnet, «ο οικισμός Σταυρωμένου είναι παραλιακός με όλες τις βαθμίδες των σχολείων Νηπιαγωγείο- Δημοτικό- Γυμνάσιο-Λύκειο. Συνδέει όλους τους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίου που βρίσκονται ανατολικά του Ρεθύμνου και πολλούς οικισμούς του Δήμου Μυλοποτάμου, μέσω της Παλιάς Εθνικής Οδού με αποτέλεσμα να έχει πολύ μεγάλη κίνηση.

Επικρατούσα χρήση είναι ο τουρισμός με αρκετές μονάδες μικρού-μεσαίου μεγέθους και μια μεγάλη στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Αποτελεί βασική πύλη εισόδου για το Μουσείο της Ελεύθερνας και την Ιερά Μονή Αρκαδίου για τους κινούμενους ανατολικά της Κρήτης.

Υπάρχει μεγάλη κίνηση μαθητών όλων των σχολείων, πεζών, ντόπιων και ξένων εργατών και το καλοκαίρι τουριστών και επισκεπτών

Έχει δημιουργηθεί ένας μεγάλος Πολυχώρος στο Δημοτικό Σχολείο (γήπεδο 5Χ5, μπάσκετ και παιδική χαρά) με μεγάλη επισκεψιμότητα από τους γύρω οικισμούς.

Το βράδυ λόγω έλλειψης στύλων της ΔΕΗ, ο δρόμος είναι πάρα πολύ σκοτεινός και επικίνδυνος αφού δεν μπορεί να τοποθετηθεί φωτισμός. Πριν τέσσερα χρόνια είχε διατεθεί από την Περιφέρεια πίστωση για κατασκευή πεζοδρομίου αλλά δυστυχώς δεν έχει προχωρήσει τίποτα.

Υπάρχει ο δημόσιος χώρος έτοιμος, η χρηματοδότηση και αποτελεί απορίας άξιον γιατί καθυστερεί τόσο πολύ η κατασκευή του ώστε με την παρέμβαση αυτή :

α) Να δημιουργηθεί μια ασφαλής και άνετη πορεία – κίνηση των πεζών.

β) Να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια.

γ) Να αναβαθμιστεί η εικόνα της οδού.

Η περιοχή μας έχει αρκετούς εκπροσώπους σε α΄και β΄βαθμό αυτοδιοίκησης. Μέχρι τώρα έχουν γίνει αρκετά ατυχήματα ευτυχώς όχι θανάσιμα. Μπορεί κάποιος αρμόδιος να μας δώσει απαντήσεις»;

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.