Στις 24 Αυγούστου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου με τον επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ Αλέξανδρο Αίλισοφ, ο οποίος συνέστησε στον Μακαριώτατο την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Ορεινής Αικατερίνη Τσερνυσόβα.

Επίσης, στη συζήτηση συμμετείχε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής Ιερομόναχος Δομετιανός Μαρκαριάν και ο Γραμματέας της Αποστολής Ηγούμενος Νίκων Γκολόβκο.

Κατά τη συνάντηση στη Μικρά Αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο επικεφαλής της Αποστολής ζήτησε από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Θεόφιλο να θέσει τη νεοδιορισθείσα Καθηγουμένη της Ρωσικής Μονής στους Αγίους Τόπους υπό την Πρωθιεραρχική του προστασία, περιβάλλοντάς την με αγάπη και πατρική στοργή.

Στην αντιφώνησή του ο Μακαριώτατος κ. Θεόφιλος ευχήθηκε στην Καθηγουμένη Αικατερίνη να την ευλογεί ο Θεός στο νέο και υπεύθυνο διακόνημά της, διαβεβαιώνοντάς την ότι η Ιεραρχία της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, τα μέλη της Αγιοταφικής Αδελφότητας και η Αυτού Μακαριότης προσωπικά, θα είναι πάντοτε πρόθυμοι να τη στηρίξουν στην αντιμετώπιση όλων των επικαίρων ζητημάτων, των σχετιζομένων με τη διακονία της στους Αγίους Τόπους.

Ακολούθως, η Καθηγουμένη Αικατερίνη μετέβη στον Πανάγιο Τάφο, όπου προσκύνησε τα ιερά του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.