ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Την Κυριακή μετά τα Θεοφάνια, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Πέρθη, και στη συνέχεια προέστη της τελετής Καθαγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στην τοποθεσία Matilda Bay Reserve, απέναντι από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας.
Στο κήρυγμά του, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος μίλησε στους πιστούς για την εορτή των Θεοφανίων και τους υπενθύμισε το μοναδικό γεγονός της φανέρωσης των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδος στον Ιορδάνη ποταμό κατά την βάπτιση του Χριστού.

Στην τελετή Καθαγιασμού των υδάτων, που ακολούθησε, παραβρέθηκαν σχεδόν 500 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Αντιπρόξενος του Ελληνικού Προξενείου στην Πέρθη, κ. Νικόλαος Παπακωνσταντίνου, ο Γερουσιαστής κ. Dean Smith, μέλος της Αυστραλιανής Γερουσίας και εκπρόσωπος της Πολιτείας Δυτικής Αυστραλίας, ο κ. Ιωάννης Καρακατσανάκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας, και ο κ. Γεώργιος Καλαντζής, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος μετέφερε σε όλους την ευλογία και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.. Μακαρίου, ενώ προσωπικά ευχήθηκε το 2022 να είναι το έτος κατά το οποίο θα ξεπεράσουμε την παγκόσμια πανδημία.

Επίσης, ο Επίσκοπος Κυανέων σημείωσε πως την ημέρα της βάπτισης του Χριστού όλη η Κτίση αγιάστηκε και, για τον λόγο αυτό, η εορτή των Θεοφανίων μας υπενθυμίζει την ιερότητα της Δημιουργίας του Θεού και την υποχρέωση των ανθρώπων να προστατεύουν το περιβάλλον. Αυτό, όπως επισήμανε, έχει τονίσει επανειλημμένα ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, του οποίου οι άοκνες προσπάθειες για την προώθηση της οικολογίας και την προστασία του περιβάλλοντος, του χάρισαν τον τίτλο «Πράσινος Πατριάρχης».

Σημειώνεται ότι τον Τίμιο Σταυρό ανέσυρε από τα νερά του ποταμού Swan ο νεαρός Jack Bird, στον οποίο ο Θεοφιλέστατος δώρισε έναν χρυσό σταυρό, προσφορά της οικογένειας Γκόγκου, στη μνήμη του αειμνήστου Χρήστου Γκόγκου, ο οποίος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες κοσμηματοπώλες της Πέρθης τις δεκαετίες του ’80 και του ’90.

Η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Πέρθης απευθύνει θερμές ευχαριστίες προς την οργανωτική επιτροπή, καθώς και προς τους 60 εθελοντές, οι οποίοι συνέβαλαν στην πολύ επιτυχημένη διοργάνωση των εορτασμών για τα Θεοφάνια του 2022.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.