Με λαμπρότητα τίμησε η πόλη της Καρύστου τον εξ αυτής καταγόμενο Όσιο Γεράσιμο τον Ευβοέα εκ Καρύστου, γόνο ασκητικό, ο οποίος υπήρξε μαθητής του Αγίου Γρηγορίου του Σιναΐτου και συνασκητής του, μιμούμενος την πνευματική άσκηση και προσευχή, όπως και αξιώθηκε του πρότυπου των σιναΐτων μοναχών.

Την Κυριακή 31 Ιουλίου επί τη ιερά μνήμη του Οσίου Γερασίμου τελέσθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου πόλεως Καρύστου η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία -κατόπιν άδειας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ- προεξήρχε ο εκ Στύρων καταγόμενος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως (του Οικουμενικού Πατριαρχείου), κ. Νίκανδρος.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν: ο άγων την ονομαστική εορτή του, Αρχιερατικός Επίτροπος Καρύστου, Πανοσ. Αρχιμ. Γεράσιμος Παρίσης, ο Πανοσ. Αρχιμ. Πορφύριος Γιαννάκης, ο Πρωτοπρ. Πέτρος Κρίσιλιας, εφημέριος του ιερού ναού και συμπροσευχόμενος ήταν ο Πρωτοπρ. Κωνσταντίνος Φράγκος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προς Ρωμαίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου και ιδιαίτερα στην φράση «οφείλομεν ημείς οι δυνατοί τα ασθενήματα των αδυνάτων βαστάζειν». Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις πατρικές και εόρτιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, και ευχήθηκε προς τον εορτάζοντα π. Γεράσιμο για την ονομαστική εορτή του και προς όλους του συμμετέχοντες πιστούς, που τίμησαν την εορτή.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού κ. Εμμανουήλ Μπάστας και στο αριστερό αναλόγιο, ο κ. Ευάγγελος Ορφανός, Γραμματέας του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Καρύστου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.