Κατά εκατοντάδες και με κάθε μέσο στον τόπο μαρτυρίου της Αγίας συνέρρευσαν οι προσκυνητές

Εκατοντάδες προσκυνητές από κάθε μέρος της Χίου αλλά και επισκέπτες του νησιού κατέκλυσαν το ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας, προκειμένου να ασπαστούν την θαυματουργή εικόνα στον τόπο όπου μαρτύρησε το βλάστημα της Χίου.

Από νωρίς το απόγευμα εκατοντάδες πιστοί ξεκίνησαν από την πόλη της Χίου με σκοπό να διανύσουν τα 42 χιλιόμετρα και να βρεθούν στην άλλη άκρη του νησιού.

Η πρώτη μεγάλη στάση για τους περιπατητές είχε στηθεί έξω από τις εγκαταστάσεις της Κιβωτού του Αιγαίου στο Αίπος, εκεί τα παιδιά του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου προσέφεραν χυμούς και νερά στους προσκυνητές.

Σημαντική και φέτος υπήρξε η συνεισφορά του Ερυθρού Σταυρού που περίμενε τους πεζούς προσκυνητές στα Διευχά αλλά και των εθελοντών της Π.Ε. Χίου που φρόντισαν για την προμήθεια των πιστών με τα απαραίτητα.

Στην προσπάθεια όλα να κυλήσουν ομαλά βοήθησαν δυνάμεις της Εθελοντικής Ομάδας “Όμικρον” και του Λιθίου, οι πυροσβέστες που μάλιστα επιχείρησαν και σε ένα περιστατικό μικρής πυρκαγιάς από κροτίδα, οι εθελοντές του Δήμου καθώς και η Τροχαία Χίου που χάρη στην άψογη διαχείριση της κυκλοφορίας και παρά τον αυξημένο όγκο οχημάτων και πεζών δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα.

Χαρακτηριστικό του πλήθους των πιστών ήταν το γεγονός ότι ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα η ουρά των προσκυνητών εκτείνονταν από το προαύλιο μέχρι και την είσοδο του Ιερού Ναού.

Εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας περίμεναν υπομονετικά να ανάψουν ένα κερί και να ασπαστούν την εικόνα της Αγίας Μαρκέλλας, παρακαλώντας για τη μεσιτεία της.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.