Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάστηκε και εφέτος η πάνσεπτος μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών, Σάββα του εν Καλύμνω ασκήσαντος.

Την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών (14-4-2019), ημέρα της κοιμήσεώς του και της ανακομιδής των Αγίων Λειψάνων του, όρισε η Αγία μας Εκκλησία να τελείται η μνήμη του εξ’ Ανατολικής Θράκης καταγωμένου συγχρόνου Αγίου μας Σάββα του νέου, του και μαθητού γενομένου του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 13 Απριλίου 2019, ετελέσθη Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ.Κύριλλος, με την συμμετοχή του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, και του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, και περί ώρα 10:00΄ με 1η πρωϊνή, ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου και του Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου.

Το πρωί της Κυριακής 14 Απριλίου, ετελέσθη πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου, ο οποίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.κ. Παϊσίου και Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου.

Μετά το πέρας της Θεία Λειτουργίας, ακολούθησε λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου στον αύλειο χώρο της Ι. Μονής, με την συνοδεία στρατιωτικού αγήματος, και εψάλη δέησις προ του ιερού λειψάνου του Οσίου Σάββα, υπέρ υγείας απάντων των Καλυμνίων αδελφών μας όπου γης και αν ευρίσκονται.

Τόσο στον Εσπερινό όσο και κατά την Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές και πλήθος πιστών από τα Δωδεκάνησα, από πολλές περιοχές της Ελλάδας, την Κύπρο, ακόμη και του εξωτερικού.

Οι δε καλλιφωνώτατοι ιεροψάλτες, απέδωσαν εξαιρετικά, με το βυζαντινό καλυμνιακό ύφος, τους ύμνους του Αγίου.
Ευχόμεθα, όπως ο Άγιος Σάββας ο εν Καλύμνω, να είναι ο προστάτης και φύλακας όλων των Καλυμνίων και όλων όσοι τον επικαλούνται. Αμήν.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.