Η μνήμη του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω εορτάσθηκε την Ε’ Κυριακή των Νηστειών, 21 Απριλίου 2024, από τον Σύλλογο των Καλυμνίων Νέας Υόρκης στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάρδεων κ. Ευάγγελος, Καλύμνιος στην καταγωγή, συμπαραστατούμενος από τον Πρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Κουμπουλή. Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε., το Προεδρείο και τα μέλη του Συλλόγου Καλυμνίων από την Μητροπολιτική περιοχή Νέας Υόρκης και πλήθος προσκυνητών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκαν τα μνημόσυνα και η αρτοκλασία του Συλλόγου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάρδεων κ. Ευάγγελος στην ομιλία του τόνισε την αγία μορφή του θαυματουργού και Προστάτου της Καλύμνου, ενός μεγάλου ελεήμονος και θαυμασίου αγωνιστή της πίστεως και της ευσεβείας.

Ακολούθησε πλούσιο νηστίσιμο γεύμα στην αίθουσα του ναού με Καλυμνιώτικα εδέσματα, προσφορά του Συλλόγου, στο οποίο ο Σεβασμιώτατος προσεκάλεσε όλο το εκκλησίασμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα είμαστε όλοι Καλύμνιοι».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.