Στον Μητροπολιτικό Ναό της Καλαμπάκας εορτάστηκε φέτος η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους, η Τιμία Κάρα του οποίου φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων.

Ενώπιον αυτής τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου, οποίος και ομίλησε καταλλήλως στους πιστούς.

Ξεχωριστή θα είναι φέτος η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους, του προστάτου των ασθενών με λοιμώδεις νόσους, στην πόλη της Καλαμπάκας.

Σήμερα Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021, παραμονή της εορτής του Αγίου, στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας έγινε η υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Αγίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο, ιερείς και πιστούς.

Στη συνέχεια τελείται ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός. Μετά το πέρας θα ψαλεί ειδική Παράκληση προς τον Άγιο για τα λοιμώδη νοσήματα και μέχρι τις 9 το βράδυ θα πραγματοποιείται το προσκύνημα.

Κατόπιν η τιμία κάρα δια του Μητροπολιτικού αυτοκινήτου, θα περιέλεθει την πόλη της Καλαμπάκας προς αγιασμόν και ευλογίαν των κατοίκων αυτής.

Το πρόγραμμα της ημέρας της εορτής
Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, κυρία ημέρα της εορτής του Αγίου, θα τελεσθεί η Αρχιερατική πανηγυρική θεία Λειτουργία. Στις 11.30 π. μ. θα ψαλεί η Παράκληση προς τον Άγιο και ακολούθως η τιμία Κάρα θα αναχωρήσει για να επιστρέψει στη Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου όπου φυλάσσεται και όπου κάθε πιστός θα έχει τη δυνατότητα να την προσκυνήσει.

Η κάρα του Αγίου Χαραλάμπους
Όπως είναι πανορθοδόξως γνωστό, η τιμία Κάρα του Αγίου Χαραλάμπους φυλάσσεται ευλαβικά ως τιμαλφέστατο κειμήλιο, στην Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου Μετεώρων και αποτελεί για την Μητρόπολή μας μεγίστη ευλογία.

Το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιερας Μονής του Αγίου Στεφάνου αποφάσισε να μεταφερθεί για τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία η τιμία κάρα του Αγίου Χαραλάμπους, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος, προκειμένου να τελεσθεί η εορτή του Αγίου, στην πόλη της Καλαμπάκας και έτσι να δοθεί η ευκαιρία όσο το δυνατόν περισσότεροι πιστοί να μετέχουν αυτής της μεγάλης ευλογίας να προσκυνήσουν την τιμία και θαυματουργό Κάρα του Αγίου, το ιερότατον αυτό και πάνσεπτο κειμήλιο της Ορθοδοξίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, εξέφρασε τίς θερμές ευχαριστίες του προς το Ηγουμενοσυμβούλιο της σεβασμίας αγιομετεωριτικής Μονής του Αγίου Στεφάνου, για την μεγάλη αυτή ευλογία της κομίσεως της τιμίας κάρας του Αγίου στην Καλαμπάκα, κατά την ημέρα της πανηγύρεως αυτού και εύχεται προς την Ηγουμένη και τις Αδελφές να τους το ανταποδώσει ο Θεός με υγίεια πνευματική και σωματική και με ουράνια αγαθά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.