Με δέος και κατάνυξη υποδέχθηκε στην Καλαμαριά, κλήρος και λαός, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος την εικόνα της Παναγίας της Ελαιοβρύτισσας, από την Ι.Μ.Μ Βατοπαιδίου.

Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Την Ιερά Εικόνα, μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ και πατέρες της Μονής.

Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, μαζί με τον ιερό κλήρο και τον ευσεβή λαό επεφύλαξαν θερμή υποδοχή και υποκλίθηκαν με συγκίνηση στο μεγαλείο Της.

Η ιστορία της εικόνας
Η πρωτότυπη εικόνα χρονολογείται στον 14ο αιώνα και βρίσκεται στο Δοχειό της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Από εκεί μεταφέρεται στο καθολικό την Παρασκευή της Διακαινησίμου, ημέρα κατά την οποία εορτάζει.

Η παράδοση αναφέρει το εξής θαύμα· Σε μια περίοδο ελλείψεως λαδιού στην μονή, ο όσιος Γεννάδιος, δοχειάρης της μονής, άρχισε να εξοικονομεί το λάδι δίνοντας μόνο για χρήση της εκκλησίας.

Ο μάγειρας όμως διαμαρτυρήθηκε στον ηγούμενο, και ο τελευταίος διέταξε τον όσιο να δίνει αφειδώς λάδι στην αδελφότητα, ελπίζοντας στην πρόνοια της Κυρίας Θεοτόκου. ‘Οταν μια μέρα πήγε στο δοχείο ο όσιος Γεννάδιος, είδε το λάδι να ξεχειλίζει από την λάρνακα και να έχει φθάσει ως την πόρτα. Έκτοτε η εικόνα ευωδιάζει.

ope.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.