Η Ιθάκη έχει δικό της ασθενοφόρο – Μητσοτάκης: Οφείλουμε να βρισκόμαστε δίπλα σας -Στανίτσας: Ένα μεγάλο ευχαριστώ, το αίτημα μας ικανοποιήθηκε.

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Ιθάκης, ο εξοπλισμός του Κέντρου Υγείας με ασθενοφόρο, γίνεται πραγματικότητα μετά από ενέργειες του πρωθυπουργού, ο οποίος προώθησε το αίτημα τους σε εταιρεία η οποία ανταποκρίθηκε και προχώρησε στη δωρεά του εν λόγω οχήματος.

(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)

Σήμερα το πρωί έγινε η τελετή παραλαβής ασθενοφόρου για τις ανάγκες της Ιθάκης, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη, του Δημάρχου Ιθάκης κ. Διονύση Στανίτσα, του Έπαρχου Ιθάκης κ. Θανάση Λιβιτσάνη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Το ασθενοφόρο προέρχεται από δωρεά του επιχειρηματία και φίλου της Ιθάκης κ. Γιώργου Ρόκα, μετά από παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη προς αυτή την κατεύθυνση.

(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)

Διονύσης Στανίτσας: Ένα μεγάλο ευχαριστώ, το αίτημα μας ικανοποιήθηκε
Στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, τόνισε ότι, “έχουμε φτιάξει δημοτικό κοινωνικό ιατρείο στο Δήμο και κοινωνικό παντοπωλείο που το λειτουργούμε τώρα πέντε χρόνια και ο Γιώργος (Ρόκας) με αυτή τη δωρεά θα μας βοηθήσει έτσι ώστε να καταφέρουμε να έρθουν και άλλοι γιατροί στην Ιθάκη, ώστε να μην αναγκάζονται οι μόνιμοι κάτοικοι να έρχονται στην Αθήνα για εξετάσεις και να τις κάνουν εκεί. Οπότε βοηθάμε και σε αυτό το κομμάτι.
Και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον Πρωθυπουργό και στον κ. Ρόκα, γιατί φέτος το καλοκαίρι που συναντηθήκαμε στην Κεφαλονιά έκανα ένα αίτημα προς τον κ. Πρωθυπουργό για να λάβουμε ένα καινούριο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας της Ιθάκης. Είχαμε ένα ασθενοφόρο το οποίο ήταν 30 χρόνων, είχε πάρα πολλά προβλήματα. Δεν πρόλαβε να βγει έξω από την αίθουσα ο κ. Πρωθυπουργός, αμέσως ήρθε σε επικοινωνία με τον κ. Ρόκα και σήμερα είμαστε εδώ να παραλάβουμε αυτό το ασθενοφόρο. Οι 3 χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, κ. Πρωθυπουργέ, σας ευχαριστούν γι΄ αυτή την προσφορά και τον κ. Ρόκα.
Και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και εκ μέρους του Δήμου Ιθάκης και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιθάκης. Ό,τι έχουμε ζητήσει μέχρι τώρα ως Δήμος μάς το έχετε προσφέρει απλόχερα και με τον «Ιανό» και με τον «Μπάλο» και σήμερα εδώ, θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γι΄ αυτό”.

(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οφείλουμε να βρισκόμαστε δίπλα σας
Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στο μεγάλο για το νησί γεγονός λέγοντας ότι, “εγώ να ευχαριστήσω, κατ΄ αρχάς, τον Γιώργο Ρόκα για την ευγενική του χειρονομία να προσφέρει ένα καινούριο ασθενοφόρο για τις ανάγκες του Δήμου Ιθάκης.

(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)

Πράγματι υπέπεσε στην προσοχή μου, στην πρόσφατη επίσκεψη που κάναμε στην Κεφαλονιά, το αίτημα του Δήμου να προσθέσετε στο στόλο σας του ενός ασθενοφόρου ένα δεύτερο καινούριο ασθενοφόρο.
Θέλω να επαναλάβω ακόμα μία φορά αυτό το οποίο είπα και χθες στην επίσκεψη την οποία έκανα σε τρεις ορεινούς Δήμους των Αγράφων, ότι για μας δεν υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών και οφείλουμε να στεκόμαστε πάντα κοντά στις ανάγκες των συμπολιτών μας που βρίσκονται στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της πατρίδος μας, είτε μιλάμε για τους ορεινούς όγκους, είτε μιλάμε για τα μικρά νησιά.
Ο Δήμος της Ιθάκης γνωρίζει πόσο έχουμε στηρίξει το έργο του Δημάρχου αλλά και όλων των δημοτών της Ιθάκης ως ελάχιστο χρέος μας απέναντι στις φυσικές καταστροφές που έπληξαν το Δήμο και χαιρόμαστε που και η ίδια η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, ανάδειξης του νησιού. Εξάλλου η Ιθάκη τόσα πολλά έχει να προσφέρει με την πλούσια ιστορία της, το καταπληκτικό της τοπίο, αλλά βέβαια και τους απίθανους ανθρώπους οι οποίοι την επιλέγουν ως μόνιμο τόπο διαμονής”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.