Στο Άγιον Όρος επέστρεψε χθες η Ιερά Εικόνα της Παναγίας “Άξιον Εστί” η οποία για δεκατέσσερεις ημέρες είχε τεθεί προς προσκύνηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών.

Λίγο πριν την είσοδο στο Άγιον Όρος από το οποίο εξήλθε για όγδοη φορά πριν δεκατέσσερεις ημέρες και την επιστροφή της στο ναό του Πρωτάτου στις Καρυές, η Ιερά Εικόνα βρέθηκε για ολιγόωρο προσκύνημα στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό του Αγίου Αυξεντίου στον Σταυρό του Δήμου Βόλβης στη Χαλκιδική.

Η Ιερά Επιστασία ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου ο οποίος είχε ζητήσει πριν η Εικόνα επιστρέψει στο Άγιον Όρος να περάσει και από την περιοχή έτσι ώστε ο λαός του Θεού να την προσκυνήσει.

Αρχικά η υποδοχή ήταν γίνει τη Δευτέρα, 15 Μαϊου, ωστόσο η παράταση που δόθηκε έτσι ώστε το “Άξιον Εστί” να παραμείνει στην Αθήνα για ακόμη δύο ημέρες, άλλαξε τον αρχικό σχεδιασμό και η η υποδοχή έλαβε χώρα χθες, Τετάρτη 17 Μαϊου. Την Ιερά Εικόνα κόμισε ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Γέροντας Χριστοφόρος Ιβητίτης, ο οποίος συνοδευόταν από αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας. Πλήθος πιστών μαζί με τον Ποιμενάρχη τους κ. Θεόκλητο υποδέχθηκαν την Παναγία “Άξιον Εστί”.

Μετά την Δοξολογία που τελέστηκε ο Μητροπολίτης Ιερισσού ανέγνωσε ικετήρια ευχή ενώπιον της Εικόνας της Παναγίας. Ακολούθησε προσφώνηση προς τον Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος τον ευχαρίστησε για τη μεγάλη ευλογία που είχε χθες ο τόπος τους να υποδεχθεί το ιερό αυτό σέβασμα που κοσμεί την Αθωνική Πολιτεία.

Από την πλευρά του ο Γέροντας Χριστοφόρος Ιβηρίτης δώρισε στον Σεβασμιώτατο ένα αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας του “Άξιον Εστί” σε ανάμνηση της επισκέψεως της εικόνας στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό.

Μετά από σχεδόν μία τρίωρη παραμονή στον ως άνω ναό η Ιερά Εικόνα αναχώρησε για το λιμάνι της Ουρανούπολης από όπου και εν συνεχεία επέστρεψε στο Πρωτάτο.

Όλες αυτές τις ημέρες που η Ιερά Εικόνα βρέθηκε τόσο στην Αθήνα, καθώς και τις λίγες ώρες που παρέμεινε στο ναό του Αγίου Αυξεντίου στον Σταυρό Χαλκιδικής, η προσέλευση του πιστού λαού υπήρξε συγκινητική. Όλοι εναπόθεσαν στο ιερό εικόνισμά της αυτό που είχαν να πουν ζητώντας τη χάρη της και το έλεος της για να μεσιτεύει υπέρ του σύμπαντος κόσμου στον Υιό της, τον Κύριο μας Ιησού Χριστό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.