Το πρωί του Σαββάτου, 27ης Ιουνίου 2020, εορτή της μνήμης του Οσίου Πατρός ημών Σαμψών του Ξενοδόχου η πόλη της Λευκάδος έζησε μοναδικές στιγμές Πεντηκοστής.

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου (Παναγίας των Ξένων) Λευκάδος τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένου από κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως και του φιλοξενούμενου Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Βαρνάβα Λαμπροπούλου, κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Βασιλείου Αρβανίτη.

Τόσο το καλλικέλαδο Ιερό Αναλόγιο όσο η ευλάβεια και η προσευχόμενη στάση του ευσεβούς λαού, που από νωρίς είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ενοριακό Ναό δημιούργησαν κατανυκτική ατμόσφαιρα και ευκαιρία προσευχής και ιερής κατάνυξης. Ουσιαστικά στοιχεία στήριξης και συνοδοιπορίας του νέου Πρεσβυτέρου της Τοπικής μας Εκκλησίας στο ξεκίνημά της διακονίας του ως Πρεσβύτερος.

Με την πατρική του ομιλία ο Σεβασμιώτατος τόνισε την αξία και το ύψος της Ιερωσύνης, αλλά και τον ουσιαστικό της ρόλο στη ζωή του πιστού ανθρώπου. Με απλές διδακτικές σκέψεις, υπενθύμισε στο χειροτονούμενο τα βασικά στοιχεία του λειτουργού και του ποιμένα της Εκκλησίας μας. Δηλαδή, την ανόθευτη πίστη, την αμόλευτη αγάπη στον Θεό και τον άνθρωπο και την ελπίδα σαν πλοηγό αληθινής ζωής. Ομιλώντας με πατρικά λόγια στον επί τρία σχεδόν χρόνια Διάκονό του τον καλωσόρισε στο δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης. Μίλησε για την Χάρη του Αγίου Πνεύματος και τις ευθύνες που θα έχει πλέον ως Πρεσβύτερος έναντι του Θεού και του Λαού Του, τους οποίους καλείται να υπηρετήσει κηρύττοντας το Ευαγγέλιο που η αγάπη και η χάρις του Θεού αποκάλυψε πολυτρόπως στην Εκκλησία Του.

Ο χειροτονούμενος ευχαρίστησε με την σερά του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Θεόφιλο, τον πνευματικό του πατέρα π. Βαρνάβα, την οικογένειά του, κληρικούς και λαϊκούς, ζητώντας μεταξύ άλλων τις προσευχές όλου του χριστεπωνύμου πληρώματος. Τόνισε την συναίσθηση της αδυναμίας του ενώπιον του ιερού λειτουργήματος του Πρεσβυτέρου, αλλά ταυτόχρονα αποκάλυψε την πίστη του στην παρουσία της αγάπης του Θεού, δίπλα του. Κατέθεσε επίσης τα συναισθήματά του περί του Υψίστου Μυστηρίου της Ιερωσύνης, τη χαρά και τον φόβο του, τονίζοντας την ελπίδα του στο έλεος της ευσπλαχνίας του Παντοδύναμου Κυρίου.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρεσβύτερος π. Βασίλειος μοίρασε το αντίδωρο και διάφορες άλλες ευλογίες στους κληρικούς και τους ευλαβείς πιστούς που προσέτρεξαν να αναφωνήσουν το ῾Ἅξιος῾῾!!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.