Το πρωί της Δευτέρας, 1ης Ιουλίου 2019, εορτή της μνήμης των Αγίων ενδόξων και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εν Ρώμη η πόλη της Λευκάδος έζησε μοναδικές στιγμές Πεντηκοστής.

Στον κατάμεστο ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένου από πλειάδα κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως καθώς και φιλοξενούμενων κληρικών εκ των Ιερών Μητροπόλεων Αιτωλίας και Ακαρνανίας και Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Σπυρίδωνος Μπούρη.

Τόσο το καλλικέλαδο Ιερό Αναλόγιο όσο η ευλάβεια και η προσευχόμενη στάση του ευσεβούς λαού, που από νωρίς είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ενοριακό Ναό δημιούργησαν κατανυκτική ατμόσφαιρα και ευκαιρία προσευχής και ιερής κατάνυξης.

Ουσιαστικά στοιχεία στήριξης και συνοδοιπορίας του νέου Πρεσβυτέρου της Τοπικής μας Εκκλησίας στο ξεκίνημά της διακονίας του ως Πρεσβύτερος.

Με την πατρική του ομιλία ο Σεβασμιώτατος τόνισε την αξία και το ύψος της Ιερωσύνης, αλλά και τον ουσιαστικό της ρόλο στη ζωή του πιστού ανθρώπου. Με απλές διδακτικές σκέψεις, υπενθύμισε στο χειροτονούμενο τα βασικά στοιχεία του λειτουργού και του ποιμένα της Εκκλησίας μας. Δηλαδή, την ανόθευτη πίστη, την αμόλευτη αγάπη στον Θεό και τον άνθρωπο και την ελπίδα σαν πλοηγό αληθινής ζωής.

Ομιλώντας με πατρικά λόγια στον επί εννέα χρόνια Διάκονό του και στενό του συνεργάτη, τον καλωσόρισε στο δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης. Μίλησε για την Χάρη του Αγίου Πνεύματος και τις ευθύνες που θα έχει πλέον ως Πρεσβύτερος έναντι του Θεού και του Λαού Του, τους οποίους καλείται να υπηρετήσει κηρύττοντας το Ευαγγέλιο που η αγάπη και η χάρις του Θεού αποκάλυψε πολυτρόπως στην Εκκλησία Του.

Ο χειροτονούμενος ευχαρίστησε με την σερά του τον πνευματικό του πατέρα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Θεόφιλο, την οικογένειά του, κληρικούς και λαϊκούς, ζητώντας μεταξύ άλλων τις προσευχές όλου του χριστεπωνύμου πληρώματος.

Τόνισε την συναίσθηση της αδυναμίας του ενώπιον του ιερού λειτουργήματος του Πρεσβυτέρου, αλλά ταυτόχρονα αποκάλυψε την πίστη του στην παρουσία της αγάπης του Θεού, δίπλα του. Κατέθεσε επίσης τα συναισθήματά του περί του Υψίστου Μυστηρίου της Ιερωσύνης, τη χαρά και τον φόβο του, τονίζοντας την ελπίδα του στο έλεος της ευσπλαχνίας του Παντοδύναμου Κυρίου.

Πρίν το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος έδωσε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου στον νέο πρεσβύτερό μας π. Σπυρίδωνα ο οποίος μοίρασε εν συνεχεία το αντίδωρο και διάφορες ευλογίες στους κληρικούς και τους ευλαβείς πιστούς που προσέτρεξαν να αναφωνήσουν το ῾Ἅξιος῾῾!!


Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.