ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΛΗ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νέου Μυλοτόπου Γιαννιτσών, τη αδεία κι ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας, 26 Σεπτεμβρίου 2022 η χειροθεσία σε Υποδιάκονο και στη συνέχεια η χειροτονία σε Διάκονο του Οσιολογιωτάτου Μοναχού π. Χρυσοστόμου Κοτίδη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου. Να αναφερθεί ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ανταποκρινόμενος με χαρά στην πρόσκληση του νεοχειροτονηθέντος π. Χρυσοστόμου, μετέβει στη πόλη των Γιαννιτσών από το απόγευμα της προηγούμενης.

Τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς πλασίωσαν ο ιερομόναχος π. Σάββας Αγιαννανίτης εκπρόσωπος του γέροντος π. Χρυσοστόμου Αγιαννανίτου, πνευματικού πατρός του χειροτονουμένου, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας ιεροκήρυκας της Ι. Μ. Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Χερουβείμ Τσίνογλου ιεροκήρυκας της Ι. Μ. Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Δωράκης, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών, ο κατά σάρκα πατέρας του π. Χρυσοστόμου Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Κοτίδης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Μυλοτόπου Γιαννιτσών, ο Αιδεσιμ. Πρεσβύτερος π. Γρηγόριος Τσαβαλάς, εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίων Αναργύρων Λευκάδος και πλειάδα κληρικών.

Τα ιερά αναλόγια εκόσμισαν ο Οσιολογιώτατος Ιερομόναχος π. Γέρων Δαμασκηνός ο Αγιορείτης μετά της Συνοδείας αυτού και ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Σιδηροκάστρου κ. Πέτρος Ρώμας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, λαμβάνονταΑ αφορμή από τη χειροτονία του νέου διακόνου σημείωσε μεταξύ άλλων πως «στους δύσκολος χρόνους που ζούμε και στον καιρό αυτό που οι πολλοί μετέτρεψαν την αμαρτία σε μόδα και τα ήθη των ανθρώπων εξετράπησαν, ένας νέος άνθρωπος γεμάτος ζωή και μόρφωση προσφέρεται στην Αγία μας Εκκλησία για να καταστεί διάκονος και υπηρέτης των μυστηρίων του Θεού». Αφού ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για την παρουσία του αλλά και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ για την άδεια που του παρείχε να ιερουργήσει στην Μητροπολιτική του περιφέρεια, υπενθύμισε στο διάκονο πως «η Ιερωσύνη δεν είναι επάγγελμα και εμείς οι κληρικοί δεν έχουμε ωράριο εργασίας, ούτε υπαλληλικό χαρακτήρα. Η ιερωσύνη είναι η διακονία αυτοπροσφοράς και αυτοθυσίας χωρίς όρια».

Ο νέος διάκονος της Εκκλησίας π. Χρυσόστομος θα ενταχθεί στο δυναμικό της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και θα διακονεί πλέον δίπλα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.