Στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Παλαιός) ιερούργησε σήμερα ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η χειροτονία στον βαθμό του Διακόνου του π. Δαυΐδ (κατά κόσμον Ανδρέου) Καψάλη.

Πριν την τέλεση του μυστηρίου του, κατά την προσφώνησή του, ο νέος Διάκονος αναφέρθηκε με βαθιά συγκίνηση στη προσέλευση του στην Ιερωσύνη ενώ ευχαρίστησε εγκαρδίως όλους όσους συνέβαλαν στην πορεία του μέσα στην Εκκλησία και ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο κ. Γρηγόριο.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος μίλησε προς το εκκλησίασμα κάνοντας αναφορά στην σημερινή ημέρα ενώ απευθυνόμενος με λόγους πατρικής αγάπης προς τον νέο Διάκονο της Μητροπόλεως μας τον κάλεσε μέσα από την πορεία της Διακονίας του να εκπληρώνει πάντα την μεταλαμπάδευση του φωτός της Βασιλείας του Θεού στους ανθρώπους.

Ο νεοχειροτονηθείς Διάκονος Δαυΐδ προέρχεται από την πόλη του Περιστερίου, και είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διακρίνεται για την εξ απαλών ονύχων αφοσίωσή του στην Εκκλησία, την αγάπη του προς τον Ιερό ψαλτήρα και την μοναχική ζωή.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο νέος Διάκονος δέχθηκε τις ευχές οικείων, φίλων και του ευσεβούς λαού.
ΑΞΙΟΣ!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.