Περισσότεροι από τετρακόσιοι Ρουμάνοι από 34 χώρες προσευχήθηκαν στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό σήμερα Κυριακή 28 Μαίου 2023, την Ημέρα των Απανταχού Ρουμάνων. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Δυτικής και Νότιας Ευρώπης Ιωσήφ μαζί με τον Επίσκοπο Δακίας π.Ιερώνυμο Φέλιξ.

«Ίσως η αδυναμία μας, ως Ρουμάνοι, αυτά τα τελευταία τριάντα χρόνια να ήταν η διασπορά μας σε όλο τον κόσμο. Ίσως είναι αδυναμία, αλλά ας το μετατρέψουμε με τη βοήθεια του Θεού σε περιουσιακό στοιχείο του ρουμανικού έθνους μας», προέτρεψε ο Μητροπολίτης Ιωσήφ στο τέλος της λειτουργίας.

Και συνέχισε λέγοντας: «Εκεί που βρισκόμαστε, ας πάρουμε μαζί μας όχι μόνο τις γνώσεις μας για την εργασία, στο να κάνουμε πράγματα, αλλά και την πίστη μας. Πολλοί χριστιανοί άλλων δογμάτων, βλέποντας τον ζήλο με τον οποίο ζούμε την πίστη μας, επέστρεψαν οι ίδιοι στην πίστη τους».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Τμήμα για τους απανταχού Ρουμάνους και ήταν μέρος του προγράμματος του Φεστιβάλ «Aici-Acolo».

Ο Πατριάρχης Δανιήλ έστειλε μήνυμα στην εκδήλωση. Διαβάστε το μήνυμα του Πατριάρχη Ρουμανίας:

Το μήνυμα του Πατριάρχη Δανιήλ προς τους απανταχού Ρουμάνους – Έκκληση για αρμονική συνύπαρξη

Μετά τη λειτουργία, οι επίσημοι και οι παριστάμενοι σύνεδροι μετέβησαν στην Aula Magna του Πατριαρχικού Μεγάρου για την τελετή λήξης του φεστιβάλ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.