Η Ηλεία αποχαιρετά τον επί 41 έτη Ποιμενάρχη της. Το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης μεταφέρθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πύργο, όπου ήδη έχει ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα.

Νωρίτερα η πομπή, πέρασε από την Επισκοπή της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, εκεί που έζησε ως Μητροπολίτης ο Μακαριστός Γερμανός επί τέσσερις και πλέον δεκαετίες, πριν παραιτηθεί και προτείνει στην Ιερά Σύνοδο ως διάδοχο του τον κ.κ. Αθανάσιο Β’.

Εκεί τελέστηκε τρισάγιο όπου παρακολούθησαν οι ιερείς, οι εργαζόμενοι που τόσο χρόνια συνεργάστηκαν μαζί του και αρκετοί πολίτες.

Το κλίμα στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, ήταν εξαιρετικά βαρύ, στην τέλεση και εκεί του τρισάγιου, με την φωνή του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανασίου Β’ να “σπάει” όταν περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του Μακαριστού Γερμανού.

Αρκετοί ιερείς και πολίτες παραβρέθηκαν από την πρώτη στιγμή εκεί μαζί με τους τοπικούς φορείς, τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιαννόπουλο και το δήμαρχο Πύργου κ. Αντωνακόπουλο και προσκύνησαν το σκήνωμα.

Από τις δύο το μεσημέρι της Τετάρτης έως τη μια το μεσημέρι της Πέμπτης, ώρα που θα ξεκινήσει η τελετή της εξοδίου ακολουθίας οι πιστοί θα μπορούν να αποχαιρετήσουν τον Μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Ηλείας. Ο Μητροπολιτικός Ναός θα παραμείνει ανοιχτός όλη τη μέρα και τη νύχτα, και θα τελούνται ακολουθίες και αναγνώσματα.

Στις πέντε το απόγευμα της Τετάρτης θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανασίου, στις 11 θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.
Την Πέμπτη από τις 7 έως τις 10.30 το πρωί θα τελεσθεί Όρθρο και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στη μία θα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου με τη συμμετοχή αρκετών Αρχιερέων.

Στη συνέχεια μέσω της οδού Γερμανού η πομπή θα κατευθυνθεί προς το Κοιμητήριο Πύργου για την ταφή του Μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Ηλείας Γερμανού.

ilia live

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.