Ο εφοπλιστής Αθ. Μαρτίνος αποχώρησε από τη θέση του πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους. Oι πηγές θέλουν, όπως έχουμε αναφέρει, να τον διαδεχτεί ο τέως υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Ο τέως υπουργός συνδέεται πνευματικά, ως γνωστό, με τη Μονή Βατοπεδίου. Αυτό δεν αρέσει σε κάποια μοναστήρια που βρίσκονται σε «αδελφική» αντιπαλότητα με το Βατοπέδι. Στο υπουργείο Εξωτερικών και το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, θεωρείται το κατάλληλο πρόσωπο να αναλάβει τη θέση.

Σταθερό συνεργάτη θα έχει τον -κατά γενική ομολογία- εξαίρετο κ. Αρίστο Κασμίρογλου, που οι περισσότεροι διοικητές του Αγίου Όρους είχαν κοντά τους.

Ο Αθ. Μαρτίνος αποχωρεί ως το πιο επιτυχημένο πρόσωπο που κάλυψε ποτέ αυτή τη θέση, αφού έβαλε και προσωπικά το χέρι βαθιά στην τσέπη για να γίνουν πολλά εντός και εκτός της ιεράς κοινότητας.

Ο μόνος διοικητής που θέλουν να ξεχάσουν ότι πέρασε -και δεν… ακούμπησε- ήταν ο Κωστής Δήμτσας, ο υπεύθυνος της «Αποστολής» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Μία κουτσουρεμένη θητεία που του χάρισε ο Αλ. Τσίπρας παρότι δεν είχε τα προσόντα, ως απόφοιτος Λυκείου, για τις «επαφές» που του έκανε με την Εκκλησία. Και τώρα και οι αγιορείτες και ο Τσίπρας προσπαθούν να ξεχάσουν πως συνεργάστηκαν μαζί του.

Μήνες μέλιτος
Η περίοδος μέλιτος που περνάει η Εκκλησία της Ελλάδος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποκαλύπτεται παντού και με κάθε ευκαιρία. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος λειτούργησε στον ναό του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου και αναφέρθηκε στη γενναία προσφορά που έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Στο μεγάλο αυτό δώρο, να προσφέρει δηλαδή εμμέσως, έναν ναό στην Αθήνα για τις ανάγκες του Πατριαρχείου. Μπροστά στον ναό του Προμπονά, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο δήμαρχος Μπακογιάννης χάρισαν στο Φανάρι κάτι πολύ καλύτερο.

Όμορφα λόγια -πιο φειδωλός βεβαίως- έχει πει και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τον Αρχιεπίσκοπο. Δικαίως Πατριάρχης και Ελπιδοφόρος ευχαρίστησαν τον κ. Ιερώνυμο για την κίνηση αυτή.

Αυτός που το «τερμάτισε» με τις αγάπες και τα λουλούδια -για εντελώς άσχετο λόγο- ήταν ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών.

Πήρε αεροπλάνο και πήγε στην Κωνσταντινούπολη για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, ξανά και ξανά, στον Οικουμενικό Πατριάρχη, που έκανε την τιμή και επισκέφθηκε τη Μητρόπολή του.

Έβγαλε και δελτίο Τύπου αναφέροντας «την ευγνωμοσύνη τόσο του ιδίου όσο και του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και του πιστού λαού της Φθιώτιδος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την πρόσφατη προσκυνηματική επίσκεψη του».

Αφού τον ευχαρίστησε στη Φθιώτιδα έπρεπε να του τα πει και εντός Πόλης; Σε ταξίδια να βρισκόμαστε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.