ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ: Ο ΙΗΣΟΥΙΤΗΣ «Πάπας» Φραγκίσκος «παίζει» με απίστευτη δεξιότητα τον υποκριτικό του ρόλο.

Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, εκπλήσσοντάς μας θετικά, τον «στρίμωξε» για το διαχρονικό μίσος του Παπισμού κατά της Ορθοδοξίας και της Ελλάδος και για τα εγκλήματά του, απάντησε: «Με ντροπή, το αναγνωρίζω για την Καθολική Εκκλησία, πράξεις και επιλογές που λίγο η τίποτα δεν έχουν να κάνουν με τον Ιησού και το Ευαγγέλιο, […] σήμερα εδώ αισθάνομαι την ανάγκη να ανανεώσω την αίτηση συγγνώμης από το Θεό και τους αδελφούς μας για τα σφάλματα που διέπραξαν τόσοι καθολικοί»!

Μελετώντας με προσοχή την «συγγνώμη» του, διαπιστώνεται αβίαστα πως δεν πρόκειται πραγματικά για ειλικρινή συγγνώμη, αλλά για καθαρή υποκριτική υπεκφυγή. Δεν παραδέχτηκε ότι η κύρια εστία της εχθρότητας κατά της Ελληνορθοδοξίας είναι το Βατικανό, αλλά απλά και αόριστα, εκδήλωσε τη «λύπη του» για κάποια σφάλματα, που διέπραξαν κάποιοι καθολικοί!

Με άλλα λόγια «έβγαλε την ουρά του» έξω από την Ευθεία μομφή που του καταλόγισε ο Αρχεπ. Ιερώνυμος! Η υποκρισία του έφτασε στο σημείο να υποβαθμίζει τις χαώδεις δογματικές διαφορές της «εκκλησίας» του με την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, ως «κοσμικά δηλητήρια» και «ζιζάνιο της υποψίας»!

Παρά ταύτα ο Αρχιεπίσκοπος φαίνεται ότι δέχτηκε την «συγγνώμη» του, χωρίς να του επισημάνει ότι η πρα­γματική συγγνώμη είναι έμπρακτη. Δεν του ζήτησε επίσης, όπως είχε υποχρέωση, να επιστρέψει την «εκκλησία» του στην Εκκλησία, αντίθετα τον «φλόμωσε» με «κούφιους» επαίνους και αστείες αβρότητες! Δυστυχώς!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.