Ιερουσαλήμ: Σκοπός της Εκκλησίας είναι η αγιότητα, το να βοηθήσει τον άνθρωπο να ενωθεί με τον Θεό και να μετέχει της αγιότητος του Θεού.

Οι Άγιοι ποτέ δεν σταμάτησαν να υπάρχουν και ποτέ δεν σταμάτησε η Εκκλησία να αναδεικνύει νέους Αγίους. Αυτό μαρτυρεί ότι η Εκκλησία του Χριστού είναι ζωντανή.

Οι Άγιοι Τόποι αποτελούν τα κατεξοχήν αγιασμένα χώματα του πλανήτη μας, διότι ευλογήθηκαν ξεχωριστά από την επίγεια παρουσία του Θεανθρώπου Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Αυτά τα άγια μέρη που ακούμε στις περικοπές των Ευαγγελίων στις Θείες Λειτουργίες ή στον Όρθρο ή στην Καινή Διαθήκη που διαβάζουμε, έγιναν πόλος έλξης αμέτρητων ευλαβών ψυχών, που επιθύμησαν να επισκεφθούν τα ιερά σκηνώματα που έζησε ο Ιησούς Χριστός, αλλά και κάποιοι να παραμείνουν εκεί για να αναδείξουν, να διατηρήσουν και να περιφρουρήσουν αυτά τα Άγια Προσκυνήματα στο πέρασμα των αιώνων.

Πηγαίνω στους Αγίους Τόπους από την δεκαετία του 1970, όπου έχω επισκεφθεί τα Πανάγια Προσκυνήματα πάνω από 30 φορές, τόσο στην γη της Παλαιστίνης όσο και στο Θεοβάδιστο όρος Σινά. Την εποχή εκείνη οι Άγιοι Τόποι ήταν όνειρο ζωής όχι μόνο για εμένα προσωπικά, αλλά για πολλούς προσκυνητές.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.