Αρχιμανδρίτης Νικόδημος, ηγούμενος της Μονής Μπούτσιουμ.

Η Ιεραποστολή στην αφρικανική αυτή χώρα συντονίζεται από την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία.

Στο πλαίσιο αυτό μοναχές της Αρχιεπισκοπής Ιασίου υπηρετούν εκ περιτροπής έξι ή οκτώ μήνες το χρόνο φροντίζοντας τους άρρωστους, εκπαιδεύοντας παιδιά, βοηθώντας οικογένειες.
Από τις δωρεές πιστών από το Ιάσιο, αξίας περίπου 20.000 ευρώ ετησίως, χτίστηκαν δεκάδες σπίτια και εκκλησίες, ενώ έγιναν γεωτρήσεις για πόσιμο νερό.

Καθημερινά 300 παιδιά λαμβάνουν ένα ζεστό γεύμα και πάνω από 500 παιδιά μπόρεσαν να πάνε στο σχολείο: 40 ευρώ ανά παιδί κοστίζει ετησίως στο δημοτικό σχολείο και 80 ευρώ στο γυμνάσιο. «Πλήρωσα δίδακτρα για 60 παιδιά. Πρόσφατα, έδωσα προμήθειες για 300 παιδιά. Οποιαδήποτε βοήθεια, ανεξάρτητα από το πόσο μικρή, είναι εξαιρετικά σημαντική για αυτούς, επειδή είναι πολύ, πολύ φτωχοί »

Οι άνθρωποι στην Αφρική ζουν μόνο στο παρόν. Δεν έχουν προθεσμίες, δεν δίνουν προσοχή στο πέρασμα του χρόνου, δεν έχουν έργα που πρέπει να ανησυχούν, δεν έχουν τη φιλοδοξία να επιτύχουν κάτι, ζουν σαν να παίζουν, μπορούν να περιμένουν ώρες χωρίς να βαρεθούν. Απολαμβάνουν ό, τι ζουν στην παρούσα στιγμή»

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.