Πατριαρχείο Ρουμανίας: Πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση εργασίας της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας στην αίθουσα της Ιεράς Συνόδου της Πατριαρχικής Οικίας…

υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Μεταξύ άλλων η Ιερά Σύνοδος ενέκρινε την αγιοκατάταξη της Teofana Basarab (Τεοφάνα Μπασαράμπ), της πρώτης γνωστής Ρουμάνας μοναχής, με τον τίτλο: Αγία Teofana Basarab, καθώς και την αναγραφή της στις αγιολογικές δέλτους, με την ημέρα μνήμης να ορίζεται η 28η Οκτωβρίου.

ΣχετικάΆρθρα

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας γιορτάζει τα 97 χρόνια από την ίδρυσή του
5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2022

Ποιμαντικές επισκέψεις σε ενορίες πραγματοποίησε ο Επίσκοπος Καρανσεμπύ
11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2022

Ρουμανία: Επανακαθαγιασμός ανακαινισμένου εκ βάθρων Ναού από τον Επίσκοπο Δαμασκηνό
18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2021

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Μητρόπολη Μουντενίας και Δοβρογέας είχε προηγουμένως ζητήσει την έγκριση και την οριστικοποίηση λειτουργικών κειμένων που θα περιλαμβάνουν την αναγραφή στις αγιολογικές δέλτους της μοναχής Τεοφάνα Μπασαράμπ, όπως αναφέρει το antena3.ro.

Η Ιερά Σύνοδος εκτίμησε τα αποτελέσματα του προγράμματος «Η χαρά του τραπεζιού» (Masa bucuriei), που πραγματοποίησε ο Κοινωνικός-Φιλανθρωπικός Τομέας της Πατριαρχικής Διοίκησης κατά το έτος 2021. Η συνολική αξία της δωρεάς πακέτων αγάπης και γευμάτων κατά το αναφερόμενο έτος ήταν 3.140.866 λέι. Από αυτά επωφελήθηκαν 222 κοινωνικά-φιλανθρωπικά ιδρύματα του Πατριαρχείου Ρουμανίας, τα οποία παρείχαν βοήθεια σε 19.824 άτομα, με τον αριθμό των δικαιούχων να αυξάνεται συνεχώς.

Η Ιερά Σύνοδος σημείωσε με χαρά την έναρξη του έργου “Οικολογικές Πρωτοβουλίες στις Επισκοπές της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Ρουμανία και τη Δημοκρατία της Μολδαβίας” , το οποίο στοχεύει στην έναρξη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και στον εύρεση λύσεων για την αύξηση της οικολογικής συνείδησης στον Ορθόδοξο κόσμο της Ρουμανίας και της Δημοκρατίας της Μολδαβίας.

Όσον αφορά τον τομέα Απογραφή Πληθυσμού για την περίοδο 1ης Φεβρουαρίου και 17ης Ιουλίου 2022, η Ιερά Σύνοδος ενέκρινε τα επισκοπικά κέντρα της χώρας και του εξωτερικού να ενθαρρύνουν τους πιστούς να εκπληρώσουν αυτό το αστικό καθήκον, και να δηλώσουν τη θρησκευτική τους πίστη, ιδίως μέσω του αυτοελέγχου, μεταξύ 14 Μαρτίου και 15 Μαΐου 2022.

Η Ιερά Σύνοδος εκτίμησε ιδιαίτερα την κοινωνικο-φιλανθρωπική δράση των Επισκοπών, των Ενοριών, των μοναστηριών και των κοινωνικών κέντρων του περασμένου έτους που σημαδεύτηκε από την πανδημία. Ακόμη προέτρεψε τους πιστούς της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας «να παραμείνουμε ενωμένοι γύρω από την επιτακτική ηθική της προσφοράς βοήθειας στους πάσχοντες, και να εκδηλώνουμε την πίστη μας στον Κύριο Ιησού Χριστό μέσω της προσευχής και των πράξεων της χριστιανικής αγάπης».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.