ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ – Εικόνες αποκάλυψης στη Μαγνησία ! Η Ελλαδική Εκκλησία για μία ακόμα φορά στέλνει μήνυμα στήριξης προς τους πυρόπληκτους της μαρτυρικής Ν.Αγχιάλου.

Την αμέριστη συμπαράσταση και συμπάθειά τους προς τους πληγέντες από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή μας εκφράζουν, με Συνοδική επιστολή προς τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και η περί Αυτόν Διαρκής Ιερά Σύνοδος.
Ολόκληρη η Συνοδική επιστολή :
«Μετά βαθέος ψυχικού άγους πληροφορηθέντες την καταστρεπτικήν πυρκαγιάν, ήτις έπληξεν εσχάτως την καθ’ υμάς επαρχίαν, εις την περιοχήν της Νέας Αγχιάλου και αλλαχού, έγνωμεν εκφράσαι τη υμετέρα Σεβασμιότητι την ολόθυμον συμπαράστασιν και συμπάθειαν της ημετέρας Μετριότητος, ως και συμπάσης της περί ημάς Ιεράς Συνόδου, επευχόμενοι όπως ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός επιδαψιλεύση υμίν και τω αγαπητώ περί υμάς ιερώ Κλήρω και πιστώ λαώ του Θεού παραμυθίαν και εξ ύψους ενίσχυσιν προς αποκατάστασιν των προκληθεισών εκ της ενσκηψάσης υμίν λαίλαπος του πυρός υλικών και λοιπών ζημιών και επάνοδον της καθ’ υμάς Ιεράς Μητροπόλεως εις το πρότερον κάλλος και την απερίσπαστον αυτής εν Χριστώ πορείαν».

ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ !!!
Φωτιά στη Μαγνησία: Συστάσεις προς τους πολίτες – «Μείνετε 5 χιλιόμετρα μακριά»
Η φωτιά στη Μαγνησία άφησε πίσω της καμένες εκτάσεις, κατεστραμμένη τη Νέα Αγχίαλο και περιβαλλοντική ρύπανση. Για αυτό, το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας συνεδρίασε για την αντιμετώπισή τους.

Έτσι, μετά την κατάσβεση της φωτιάς στη Μαγνησία, δρομολογήθηκε η διαδικασία δειγματοληψιών και σε αναμονή των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών αναλύσεων, συστήνονται στους πολίτες που βρίσκονται σε ακτίνα 5 χλμ. από το σημείο της πυρκαγιάς τα εξής:

• Στο γενικό πληθυσμό, συνιστάται η αποφυγή κάθε σωματικής άσκησης σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και ο περιορισμός του χρόνου παραμονής στο εξωτερικό περιβάλλον. Κατά την παραμονή σε εσωτερικούς χώρους, συνιστάται να διατηρούνται οι πόρτες και τα παράθυρα κλειστά.
• Άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα. καρδιοπαθείς, παιδιά, άτομα άνω των 65 ετών, χρονίως πάσχοντες, έγκυοι και καπνιστές θα πρέπει να αποφεύγουν την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους.
• Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνή λήψη των εισπνεόμενων φαρμάκων τους, ενώ σε περίπτωση επιμονής των συμπτωμάτων συνιστάται άμεση επικοινωνία με το θεράποντα ιατρό.
• Ειδικότερα, οι κτηνοτρόφοι που έχουν κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις σε ακτίνα 5 χλμ. από τον τόπο εκδήλωσης της πυρκαγιάς, να μην προβαίνουν σε βόσκηση των ζώων. Συνιστάται να τρέφονται με έτοιμες ζωοτροφές ή να τα μετακινούν σε βοσκές πέραν των 5 χλμ. από τη θέση της πυρκαγιάς. Τα ίδια μέτρα προτείνονται για τα οικόσιτα πτηνά και ζώα που βρίσκονται στην ίδια περιοχή.
• Να σκεπαστούν τυχόν ακάλυπτες δεξαμενές που χρησιμοποιούνται για ύδρευση οικισμών ή για το πότισμα των ζώων.
• Οι καταναλωτές να προβαίνουν σε σχολαστικό πλύσιμο πριν την κατανάλωση των οπωρολαχανικών και των φρούτων από τη γύρω περιοχή σε ακτίνα 5 χλμ.

ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ !!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.