Η Ιερά Πανήγυρις της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό στους Καρυώτες Λευκάδος.

Με κάθε λαμπρότητα κι εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων Δυνάμεων Ασωμάτων στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό των Καρυωτών Λευκάδος.

Την παραμονή της εορτής Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 6.30 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ᾽αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου πλαισιωμένου από κληρικούς των Αρχιερατικών Περιφερειών Λευκάδος και Νυδριού. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λευκάδος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Μπούρης.

Την κυριώνυμο ημέρα εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ᾽αρτοκλασίας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο ευλαβέστατος διάκονος π. Σεραφείμ Περγάρης. Με το πέρας του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας τελέστηκε η καθιερωμένη Δοξολογία της Πολεμικής Αεροπορίας. Στις παραπάνω διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Λευκάδος κ. Ξενοφώντας Βεργίνης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καρυωτών κ. Γιάννης Γεωργάκης και σύσσωμο του νεοεκλεγέν τοπικό συμβούλιο, ο Διοικητής της 4ης ΜΣΕΠ Λευκάδας κ. Ανδρέας Δασκαλόπουλος, ο Διοικητής της Π.Υ Λευκάδας κ. Κωνσταντίνος Τσίκας καθώς και αντιπροσωπεία μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο Λυγιάς.

Το απόγευμα της εορτής και ώρα 6.00 μ.μ. εψάλη η Ιερά Παράκληση των Αρχαγγέλων και στη συνέχεια ο Εσπερινός της εορτής της μνήμης του Αγίου Νεκταρίου, κατά την διάρκεια του οποίου τέθηκε προς προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του εορταζόμενου Αγίου της Εκκλησίας μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.