Το Μονομελές Πρωτοδικείο Κω έκανε δεκτή την προσφυγή της ιδιοκτήτριας εταιρείας ακυρώνοντας τον πλειστηριασμό που είχε προγραμματιστεί για τις 29 Ιουνίου με επισπεύδουσα την Ιερά Μονή των Φραγκισκανών Αδελφών Ρόδου «Santa Maria Della Vittoria».

Θεαματική ανατροπή σημειώθηκε στην υπόθεση του πλειστηριασμού για το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Lambi Resort» στη Κω. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newmoney, ο πλειστηριασμός που είχε προγραμματιστεί για τις 29 Ιουνίου ακυρώθηκε με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Κω, η οποία δημοσιεύθηκε προχθές, 20 Ιουνίου.

Η εξέλιξη δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και έκπληξη, καθώς το εν λόγω συγκρότημα θα έβγαινε στο σφυρί με τιμή εκκίνησης 6,5 εκατ. ευρώ, με επισπεύδουσα την Ιερά Μονή των Φραγκισκανών Αδελφών Ρόδου της Παναγίας της Νίκης «Santa Maria Della Vittoria», για μια οφειλή συνολικού ύψους 47.300,82 ευρώ.

Όπως ήταν αυτονόητο, η ιδιοκτήτρια εταιρεία είχε προσφύγει στο δικαστήριο από τις 31 Μαΐου 2022, το οποίο τελικά αποφάσισε την ακύρωση του πλειστηριασμού για τυπικούς, όσο και ουσιαστικούς λόγους.

Σύμφωνα με παράγοντες της εταιρείας, υπάρχουν πράγματι ορισμένες οικονομικές διαφορές με τη συγκεκριμένη Μονή, οι οποίες οφείλονται σε μίσθωση άλλου ακινήτου δικής της ιδιοκτησίας. Ωστόσο, η οφειλή, για την οποία έγινε επίσπευση του πλειστηριασμού, δεν είναι καν 47.300 ευρώ, αλλά 22.000 ευρώ, καθώς έχει μεσολαβήσει η είσπραξη 25.000 ευρώ μέσω δέσμευσης σχετικού λογαριασμού.

Ωστόσο, φαίνεται ότι υφίστανται αξιώσεις και από την πλευρά της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ξενοδοχείου σε βάρος της Μονής, οπότε σε κάθε περίπτωση τη λύση θα κληθούν να δώσουν τα δικαστήρια.

Η Μονή και το ξενοδοχείο
Όπως αποκάλυψε το newmoney στις 19 Ιουνίου, η αναγκαστική κατάσχεση έγινε για 1.000 ευρώ, που είναι μέρος συνολικής απαίτησης ύψους 47.300,82 ευρώ και ο πλειστηριασμός είχε οριστεί για τις 29 Ιουνίου με τιμή πρώτης προσφοράς στα 6,5 εκατ. ευρώ.

Το συγκρότημα «Lambi Resort», που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2019, ανήκει στην εταιρεία «Χρίσμα Α.Ε.» και αναπτύσσεται σε έκταση 22.317 τ.μ.. Διαθέτει 144 δωμάτια (288 κλίνες), σε 8 διώροφα κτίρια δωματίων, ενώ περιλαμβάνει ακόμη 1 κεντρικό κτίριο με υπόγειο με χρήση εστιατορίου και κουζίνας, 1 κτίριο με ισόγειο και υπόγειο με χρήση ρεσεψιόν – μπαρ, γραφεία και μαγαζιά, χώρο υποδοχής, 3 πισίνες (700 τ.μ., 300 τ.μ. και 16 τ.μ.), γήπεδο τένις, γήπεδο 5χ5, παιδότοπο, δεντροφυτεύσεις κ.α.

Διαθέτει ακόμη ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, και ο ακάλυπτος χώρος του είναι επιμελημένος, με παρτέρια φύτευσης και πλακόστρωτους πεζοδρόμους για την κίνηση των πεζών. Η ποιότητα κατασκευής του ακινήτου κρίνεται πολύ καλή, όπως επίσης και ο βαθμός συντήρησής του. Το συγκρότημα βρίσκεται στη δυτική πλευρά της πόλης της Κω, από όπου απέχει περί τα 2 χλμ και σε απόσταση 150 μέτρων από την αμμώδη παραλία Λάμπη, που είναι από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του νησιού και ιδιαίτερα δημοφιλής χάρη στη θέση της κοντά στο κέντρο της πόλης.

Η παραλία Λάμπη έχει κερδίσει Γαλάζια Σημαία για την καθαρότητα των νερών της, αλλά και για το πλήθος των υπηρεσιών που προσφέρει, ενώ την τελευταία δεκαετία έχουν ανεγερθεί στην περιοχή πολλά νέα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.