Με λαμπρότητα, ύμνους και δοξολογίες, η Ιερά Μονή Μπίγκορσκι εορτάζει τον θεόδοξο Προστάτη της, τον επουράνιο Αντιλήπτορα, τον Άγιο Ένδοξο και Τίμιο Προφήτη, Πρόδρομο και Βαπτιστή Κυρίου Ιωάννη.

Πλημμύρες κόσμου συρρέουν στο χιλιόχρονο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, για να τον τιμήσουν και να τον δοξάσουν, να προσευχηθούν και να λάβουν μεγάλα δώρα από τον «επίγειο άγγελο και τον ουράνιο άνθρωπο», τον υπέροχο και θαυματουργό Βαπτιστή του Κυρίου. Οι μοναχικές κοινότητές μας, υπό την πατρική μέριμνα του αγαπητού μας Γέροντος, Επισκόπου Αντανίας και Ηγουμένου της Μονής Μπίγκορσκι κ. Παρθενίου, με την μεγαλύτερη αγάπη και θυσία, έλαβαν τον κόπο στις προετοιμασίες για τον εορτασμό του «ἐν γεννητοῖς γυναικῶν μείζονος», του παραδείγματος και προστάτη της μοναχικής πολιτείας και αγώνα, της φωνής του βοώντος εν τη ερήμω: «Μετανοεῖτε!»

Με ολονύχτια αγρυπνία η Ιερά Μονή δόξασε τον βροντερό Ιεροκήρυκα του Θεού από τον ποταμό Ιορδάνη, το χέρι που έδειξε και βάφτισε τον Αμνό του Θεού, το ιερό κεφάλι που κόπηκε για την Αλήθεια.
Τον πανηγυρικό εορτασμό εμπλούτισε η πνευματική λαμπρότητα της παρουσίας των επίτιμων και σεβαστών προσκεκλημένων: του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του μεγάλου ιεροκήρυκα της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, Αρχιμανδρίτη κ. Παναρέτου Ψαραύτη· του επί χρόνια φίλου και αδελφού από την Εκκλησία της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτη κ. Ματθαίου Ψωμά, καθώς και του ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Εδέσσης και πρωτοψάλτη Αρχιμανδρίτη κ. Χερουβείμ Τσίνογλου, ο οποίος με την όμορφη χορωδία του στόλισε την αγρυπνία με πανέμορφη βυζαντινή ψαλμωδία.

Τον βαθύ θεοπρεπή τόνο και την προσευχητική έκφραση ευχαριστιών προς τον αγαπημένο μας Άγιο Ιωάννη έδωσε στην αρχή της αγρυπνίας ο αγαπητός Γέροντας Επίσκοπος κ. Παρθένιος, με το εύστοχο και ιδιαίτερα εμπνευσμένο κήρυγμά του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.