Μητροπολη Χαλκίδος: Με λαμπρότητα εόρτασε η ιερά μονή Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας του Δήμου Ερέτριας τη μνήμη της ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του προστάτου και εφόρου της Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στον οποίο προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Μάνιας Προϊστάμενος Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή 20 Μαΐου, τελέσθηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Ηλιοδρομίτης Προϊστάμενος Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος με συλλειτουργό τον Διάκονο Σταύρο Καλαφάτη.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων του Αγίου με την συμμετοχή της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Μακαρίας Μοναχής της μοναστικής αδελφότητος και του Πρωτοψάλτου της Ιεράς Μονής κ. Χαραλάμπους Καρακατσάνη και η αρτοκλασία υπό την σκιά των αιωνόβιων πλατάνων με τη χάρη του Αγίου Νικολάου να επισκιάζει τους πιστούς στους οποίους ομίλησε με τον θείο λόγο του ο π. Συμεών.

Μεταξύ των πιστών παρέστη και η Αντιδήμαρχος – Ιατρός κ. Παναγιώτα Μπούγα Μπαραμπούτη.

Φωτογραφίες Αναστάσιος Μοίρος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.