Πανηγυρικά εορτάσθηκε το διήμερο 7 & 8 Μαΐου 2022 η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στην Νἀξο. Κατά την παράδοση «ο Ευαγγελιστής της αγάπης» με τον μαθητή του Άγιο Πολύκαρπο Επίσκοπο Σμύρνης, αποτελούν τους Ιδρυτές της τοπικής μας Εκκλησίας.

Την παραμονή το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο και τον Διάκ. Ευστάθιο Βασιλάκη, μετέβη στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Ποταμιάς, όπου με την συμμετοχή του Εφημερίου του ως άνω Ιερού Ναού και Αρχιερατικού Επιτρόπου Ναξίας, Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γρυλλάκη και του Εφημερίου της Ενορίας Κεραμείου Οικον. Νικολάου Βλασερού, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος. Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές προς τους πιστούς.

Αντίστοιχα τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Κεραμωτής, στον οποίο προέστη ο Αρχιερατικός Επίτροπος Τραγαίας-Δρυμαλίας, Αρχιμ. Χρυσόστομος Κοττάκης, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, με την συμμετοχή του Εφημερίου Κορώνου Πρεσβ. Στυλιανού Τσούγκα.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον ως άνω πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Κεραμωτής, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και αφού διενεμήθη το αντίδωρο, πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του τιμωμένου Αγίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.