Στην περιοχή της Μητρόπολής μας τις τελευταίες μέρες, παρατηρήθηκε έντονη προσηλυτιστική δραστηριότητα της νεοπροτεσταντικής οργάνωσης «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση».

Άφησαν στις πόρτες των σπιτιών σακούλες που περιέχουν μία Καινή Διαθήκη και διάφορα φυλλάδια της ομάδας, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης δραστηριότητάς τους με την ονομασία: «Operation Joshua-Κάθε σπίτι 2021» (Επιχείρηση Ιησούς του Ναυή- Κάθε σπίτι 2021). Οι καλοκαιρινές αυτές εξορμήσεις τους «ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ» έχουν αρχίσει από το 2008.

Ποιοι είναι αυτοί που μας κάνουν «δώρο» την Κ.Δ :

– Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση: Έτος ίδρυσης το 1981 από τον Κώστα Μακρή

– Ανήκουν στις νεοπροτεσταντικές ομάδες

– Λένε πως δέχονται το «Σύμβολο της Πίστεως» όμως: Αρνούνται τους Αγίους Πατέρες που το συνέταξαν και την Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού που το διαφύλαξε.

– Δέχονται μόνο την Αγία Γραφή, απορρίπτοντας την ερμηνεία των Πατέρων

– Αρνούνται, την Παναγία μας, τους Αγίους, τις εικόνες, τα ιερά μυστήρια

– Απορρίπτουν όλη την Ιερά Παράδοση

Υποστηρίζουν ότι στην πατρίδα μας «επικρατεί πνευματικό σκοτάδι και απιστία»

Στις σακούλες γράφουν:« αυτό το πακέτο δεν έχει καμία σχέση με αιρέσεις, Μάρτυρες του Ιεχωβά, Μορμόνους, κτλ», κρύβοντας έτσι το πραγματικό τους πρόσωπο και τις αιρετικές τους δοξασίες.

Ας προσέχουμε, λοιπόν, διότι όπως επεσήμανε και η Ι. Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σε σχετικό δελτίο τύπου «αυτή η ομάδα στο παρελθόν έχει κάνει εξαιρετικά απαξιωτικές αναφορές για την Ορθόδοξη Εκκλησία… οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν έχουν ανάγκη τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διάφορους αυτοχειροτονημένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό. Οι διδασκαλίες των νεοπροτεσταντικών αυτών κινήσεων έχουν εξωτερικώς «μόρφωσιν ευσεβείας» (Β΄ Τιμ. 3,5), όμως ουσιαστικά συνιστούν «έτερον ευαγγέλιον» (Γαλ.1,6).»

Τις σακούλες μπορείτε να τις παραδίνετε στον ιερέα της ενορίας σας.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.