Ι.Μ. ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Η Ιερά Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου συμμετέχει με βαθιά θλίψη και οδύνη στο εθνικό πένθος και στην ανείπωτη τραγωδία, που βιώνει σήμερα η χώρα εξαιτίας της αιφνίδιας απώλειας της ζωής δεκάδων συνανθρώπων, μεταξύ των οποίων πολλών νέων, από την σφοδρή και πολύνεκρη σύγκρουση των αμαξοστοιχίων στην περιοχή των Τεμπών.

«Τις τραγικές αυτές στιγμές, που ακόμα και οι δυνατοί λυγίζουν από πόνο, η Τοπική Εκκλησία μας καλεί την προσεχή Κυριακή της Ορθοδοξίας, 5 Μαρτίου 2023, να προστρέξουμε σε όλους τους Ιερούς Ναούς του νησιού μας, για να αναπέμψουμε από κοινού, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των αδικοχαμένων αδελφών μας και την παρηγοριά των οικείων τους», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης.

«Αδιαμφισβήτητα τη τραγική πραγματικότητα του γεγονότος ξεπερνά τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, για αυτό εναποθέτουμε την ελπίδα μας στο Θεό και αντλούμε τη δύναμή μας από τον αψευδή και παρηγορητικό λόγο του Απος΄τολου Παύλου: «Δεν θέλουμε,αδελφοί, να αγνοείτε, ός αφορούν αυτούς που κοιμούνται, για να μη λυπάστε καθώς και οι λοιποί που δεν έχουν ελπίδα. Γιατί αν πιστεύουμε ότι ο Ιησούς πέθανε και αναστήθηκε, έτσι και ο Θεός, δια του Ιησού, θα φέρει μαζί του αυτούς που κοιμήθηκαν» (Θεσσαλ. Α’ δ-13-15)», καταλήγει η ανακοίνωση.

Παρακάτω όλη η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Λήμνου:

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.