Ι.Μ. Κίτρους: Κατόπιν της εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Κίτρους Γέροντος Αγαθανονίκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος…

εκφράζοντας και τα αισθήματα του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως, απευθύνει θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι συμμετείχαν στο πένθος της τοπικής Εκκλησίας της Πιερίας.

Συγκεκριμένα ευχαριστεί:

• Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, για την εκπροσώπησή του από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα.

• Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, για την εκπροσώπησή του από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο.

• Τους Σεβασμιωτάτους και Θεοφιλεστάτους Αρχιερείς, που παρέστησαν στη νεκρώσιμη ακολουθία ή απέστειλαν συλλυπητήρια μηνύματα.

• Τους Κληρικούς, Ηγούμενους και Ηγουμένες, Μοναχούς και Μοναχές, που συμπροσευχήθηκαν για την ανάπαυση της ψυχής του αειμνήστου Ιεράρχου.

• Τους Εκπροσώπους των Τοπικών Αρχών, Φορέων, Συλλόγων και άλλων συλλογικοτήτων, για την παρουσία τους και τα συλλυπητήρια μηνύματα που εκφωνήθηκαν ή δημοσιεύθηκαν.

• Τους κατά καιρούς θεράποντες ιατρούς και τους νοσηλευτές, που συμπαραστάθηκαν τον Γέροντα Μητροπολίτη κατά την πολυετή ασθένειά του.

• Τέλος, τους πιστούς που εξέφρασαν με ποικίλους τρόπους το πένθος, τη λύπη, τη συμπάθεια, αλλά και τον σεβασμό και την τιμή που απέδωσαν προς τον μακαριστό πνευματικό τους πατέρα.

“Για όλους επικαλούμαστε την ευλογία του μακαριστού Γέροντα Αγαθονίκου. Η ευχή του να συνοδεύει όλους όσους τον αγάπησαν, τον τίμησαν, τον φρόντισαν κατά την επίγεια ζωή του και τιμούν τη μνήμη του μετά την εκδημία του”, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.