Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας - Πρωτοχρονιάτικη δεξίωση του Βαυαρού Πρωθυπουργού. Όπως μας πληροφορεί ο Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Απόστολος Μαλαμούσης: Κάθε χρόνο ο Βαυαρός Πρωθυπουργός προσκαλεί στη πρωτοχρονιἀτικη δεξίωση της Βαυαρικής Πολιτείας περί τις 1.800 προσωπικότητες της Βαυαρικής κοινωνίας, όπως ανωτάτους εκπροσώπους της Πολιτείας, της Βουλής, των Εκκλησιών, των Δικαστικών Αρχών, των Δήμων και Κοινοτήτων, των Πανεπιστημίων, των βαυαρικών ιδρυμάτων, καθώς επίσης και προσωπικότητες από τη τέχνη, τη μουσική, το θέατρο, τις επιστήμες κ.λ.π.

Η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας προσκαλείται κάθε χρόνο στη δεξίωση της Βαυαρικής Κυβέρνησης.

Εφέτος προσκλήθηκαν από τον Βαυαρό Πρωθυπουργό κ. Μάρκο Söder και έλαβαν μέρος ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας και προϊστάμενος της Ενορίας της Σαλβάτορκιρχε Μονάχου, Αρχιμανδρίτης Πέτρος Κλιτς, ο προϊστάμενος της Ενορίας Αγίων Πάντων Μονάχου, Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος και ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία.

Συμμετείχαν επίσης η αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, ιατρός Δρ. Αργυρή Παρασύρη-Μπάουερ και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μονάχου κ. Σταύρος Κωσταντινίδης με τη σύζυγό του Σάσκια.

Στη δεξίωση παρέστη και ο Ρώσσος Μητροπολίτης Βερολίνου και Γερμανίας, Σεβασμιώτατος κ. Μάρκ, συνοδευόμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο Νικολάι Αρτέμοφ.

Ο Ρώσσος Μητροπολίτης Σεβασμιώτατος κ. Μαρκ και ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης αντήλλαξαν απόψεις σχετικά με το πρόβλημα της διαταραχής των σχέσεων μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και Πατριαρχείου Μόσχας, εξ αιτίας του Ουκρανικού θέματος και αμφότεροι εξέφρασαν την άποψη και συμφώνησαν στο ότι οι κοινωνικές και ποιμαντικές σχέσεις των δύο Εκκλησιών στο Μόναχο (Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας και Ρωσσικής εκκλησίας) πρέπει να συνεχίσουν να διατηρηθούν και περαιτέρω, σε κλίμα συνεργασίας και εκατέρωθεν αδελφικών επαφών και συνεργασιών, όπως λ.χ. στο μάθημα των Ορθοδόξων Θρησκευτικών στα Βαυαρικά σχολεία και σε άλλα θέματα.

Ιατρός κ. Δρ. Αργυρή Παρασύρη-Μπάουερ, Πρόεδρος της Βαυαρικής Βουλής κ. Ilse Aigner και ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης

Η ιατρός κ. Δρ. Αργυρή Παρασύρη-Μπάουερ, η Πρόεδρος της Βαυαρικής Βουλής κ. Ilse Aigner και ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης. (Φωτο: Μαλαμούσης)

Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος, Μητροπολίτης Μάρκ, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και ο ρώσσος Πρωτοπρεσβύτερος Νικολάι Αρτέμοφ

Ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάρκ του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και ο Ρώσσος Πρωτοπρεσβύτερος Νικολάι Αρτέμοφ. (Φωτο: Δρ.Παρασύρη-Μπάουερ)

Βαυαρός Πρωθυπουργό, τη σύζυγό του και την ιατρό Δρ. Παρασύρη-Μπάουερ

Η αντιπροσωπεία της Ιεράς Μητρόπολης Γερμανίας με τον Βαυαρό Πρωθυπουργό, τη σύζυγό του και την ιατρό Δρ. Παρασύρη-Μπάουερ. (Φωτο: Γραφείο Πρωθυπουργού)

Με ευχές

Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.