Κλήρος και λαός στην Αλεξανδρούπολη θα έχουν τη μεγάλη ευλογία να υποδεχθούν το σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού, την ιερά και σεβασμία εικόνα της Παναγίας Σουμελά από την ομώνυμη Ιερά Μονή του Νομού Ημαθίας, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 στις 6:00 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου.

Η ιερά εικόνα της Παναγίας Σουμελά θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου 2023. Καθημερινά θα τελούνται διάφορες ακολουθίες, ενώ ο Ναός θα είναι ανοικτός όλη την ημέρα για τους προσκυνητές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως:
Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου θα έχουμε την μεγάλη ευλογία να υποδεχθούμε στην πόλη μας και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου το σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού, την ιερά και σεβασμία εικόνα της Παναγίας Σουμελά από την ομώνυμη Ιερά Μονή του νομού Ημαθίας.

Στις 6.00’ το απόγευμα του Σαββάτου 9 Δεκεμβρίου θα υποδεχθούμε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου την ιερά εικόνα της Παναγίας Σουμελά, την οποία θα μεταφέρουν ιερείς από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας. Αμέσως μετά την υποδοχή θα τελεσθεί η ακολουθία του Εσπερινού.

Η ιερά εικόνα της Παναγίας Σουμελά έρχεται στην πόλη μας για τις επετειακές εκδηλώσεις του Αγίου Ελευθερίου με αφορμή τα 100 χρόνια παρουσίας της και δραστηριοποίησης της Ενορίας στην πόλη μας που συνδυάζονται και με την εορτή του Αγίου Ελευθερίου στις 15 Δεκεμβρίου. Η ιερά εικόνα της Παναγίας μας θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου. Καθημερινά θα τελούνται διάφορες ακολουθίες, ενώ ο Ναός θα είναι ανοικτός όλη την ημέρα για τους προσκυνητές.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.