Η νεολαία και τα παιδιά του χωριού μας με την εκδήλωση που διοργάνωσαν μας απέδειξαν ότι η ελπίδα δεν σβήνει.

Με πάθος και ζήλο συμμετείχαν και δουλεύαν ακούραστα όλες αυτές τις μέρες και το αποτέλεσμα ήταν αξιόλογο. Επέλεξαν χορούς και τραγούδια του τόπου μας που διατηρήθηκαν στο πέρασμα του χρόνου, αφιερωμένα στην Ελληνική Επανάσταση, που υμνούσαν τους αγώνες και τις θυσίες των ηρώων του 1821. Απαγγείλανε δημιουργίες δερβιτσιωτών διανοούμενων όπως ο Γιάννης Λιλης και ο Σπύρος Μέτσες αλλά και ποιήματα νέων, σύγχρονων ποιητριών του χωριού μας.

Ιδιαίτερη νότα έδωσαν στην βραδιά, ο Παναγιώτης Τσεκας με το μπουζούκι του, ο Παντελής Μητσούλης με την κιθάρα του και ο Γιάννης Μπάκος όπου ερμήνευσε τραγούδια διάσημων Ελλήνων συνθετών.

Κατά τη λήξη της εκδήλωσης, οι διοργανωτές συνοψίζοντας τις αξίες και τα διδάγματα της Επανάστασης τόνισαν πως οι προγονοί μας με αυταπάρνηση και θυσίες κράτησαν για αιώνες τις εστίες, την πίστη, την γλώσσα, την αγάπη για την πατρίδα, τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα σε αυτόν τον τόπο.

Κάποιοι, επιμένουμε να ζούμε ακόμη στα πάτρια εδάφη. Έχουμε μείνει όμως λίγοι και όπως λέει η λαϊκή παροιμία «Κακό χωριό τα λίγα σπίτια…».

Δεν το βάζουμε όμως κάτω και επιμένουμε.

• Επιμένουμε γιατί έχουμε βαριά παρακαταθήκη.
• Επιμένουμε γιατί κουβαλάμε στους ώμους μας πολλές θυσίες και αγώνες του γένους για να τα παρατήσουμε.
• Επιμένουμε έχοντας επίγνωση πως η φυλή μας πάντα υπό τέτοιες συνθήκες πορεύτηκε μέσα από Κύκλωπες, Λαιστρυγόνες, Συμπληγάδες πέτρες, Σκύλες και Χάρυβδες.
• Επιμένουμε γιατί έχουμε δώσει όρκο, στον Γέρο Όμηρο, στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, στους αγωνιστές του 1821 και στους Ήρωες του 1940.

Ευχόμαστε, οι ιδέες και ο ηρωισμός της Επανάστασης να φωτίζουν το δρόμο του καθενός μάς!

Η αξία και τα διδάγματα της Επανάστασης να οδηγεί τις πράξεις του καθενός μας!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.