Παρά την πανδημία που επιδεινώνει ακόμα περισσότερες τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην Κένυα, οι «ηχηρές φωνές» της Ορθοδοξίας με αυταπάρνηση και αφοσίωση συνεχίζουν το ποιμαντικό τους έργο, διακηρύττοντας τον λόγο του Θεού.

Μία από τις φωνές αυτές είναι ο Θεοφιλ. Βοηθός Επίσκοπος Νιέρι και Όρους Κένυας κ. Νεόφυτος Κονγκάι, ο οποίος περιοδεύει στα χωριά της Αφρικανικής αυτής επαρχίας, μιλά για τον Θεό, βαπτίζει χριστιανούς και έχει έντονη φιλανθρωπική προσφορά.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο βάπτισε στα λασπωμένα νερά του ποταμού αρκετούς ακόμα ορθοδόξους χριστιανούς και έθεσε τον θεμέλιο λίθο για την κατασκευή ενός ακόμα ιεραποστολικού κέντρου.

Ο Θεοφιλ. Βοηθός Επίσκοπος Νιέρι και Όρους Κένυας κ. Νεόφυτος Κονγκάι εγεννήθη το έτος 1970 στο χωριό Kesengei της επαρχίας Nandi στην Κένυα. Τυγχάνει πτυχιούχος της Πατριαρχικής Σχολής «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ΄». Χειροτονήθηκε Διάκονος την 13η Σεπτεμβρίου 1998 και Πρεσβύτερος την 27η του ιδίου μηνός από τον τότε Σεβ. Κένυας, νυν Ζιμπάμπουε και Αγκόλας κ.Σεραφείμ. Διακόνησε σε ενορίες της Ναϊρόμπι και στην εκεί Πατριαρχική Σχολή ως Υποδιευθυντής. Την 27η Φεβρουαρίου 2005 χειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κένυας κ. Μακάριο. Το ίδιο έτος του απενεμήθη μεταπτυχιακός τίτλος Θεολογικών Σπουδών από τη Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη. Το 2007 εκάρη Μοναχός στην Ι.Μονή Μεταμορφώσεως στη Βέροια. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ Ποιμαντικής Θεολογίας, υπότροφος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Την 26η Νοεμβρίου 2014, τη προτάσει της Α.Θ.Μ., εξελέγη υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Βοηθός Επίσκοπος Νιτρίας, χειροτονηθείς υπό της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄ την 21η Δεκεμβρίου 2014 στον Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου. Την 24η Νοεμβρίου 2015, προτάσει της Α.Θ.Μ., εξελέγη υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Επίσκοπος της νεοσυσταθείσης Επισκοπής Νιέρι και Όρους Κένυας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.