Η Ι.Μ. Βλατάδων για την επετειακή εκδήλωση για την Επανάσταση του 1821. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση εκ μέρους της Ιεράς Μονής και του Πατριαρχικού Ιδρύματος: Aναρτήσατε πριν μερικές ημέρες, όπως πληροφορηθήκαμε μια δημοσίευση με τίτλο: «Η Ι.Μ. ΒΛΑΤΑΔΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821».

«Σύμφωνα όμως με νεότερη ενημέρωση (9 Φεβρουαρίου 2021) η Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή Βλατάδων και το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, έπειτα από απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο οποίο υπάγονται, περί μη συμμετοχής του σε καμία επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200ων χρονών από την Επανάσταση του 1821, αποσύρθηκαν από τον Διαγωνισμό.»

Επειδή το όλο δημοσίευμα είναι παντελώς αναληθές και συκοφαντικό εις βάρος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Βλατάδων και του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών και προσβλητικό κατά του Θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς δεν έχει ποτέ συμφωνηθεί κανενός είδους συνεργασία από μέρους της Μονής ή του Ιδρύματος ούτε με τη σελίδα apostaktirio.gr ούτε με τον Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης», στη σελίδα μάλιστα του οποίου δεν υπάρχει καμία ανάρτηση για τον εν λόγω διαγωνισμό, ούτε και έχει υπάρξει καμία απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σας καλούμε να απαναρτήσετε πάραυτα τη δημοσίευσή σας. Ειδάλλως, η Ιερά Μονή και το Πατριαρχικό Ίδρυμα επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμά τους.

Εκ μέρους της Ιεράς Μονής και του Πατριαρχικού Ιδρύματος,

Καθηγητής Συμεών Πασχαλίδης
Διευθυντής Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.