Ανακοινώσεις συμπαράστασης για τους αγρότες και την ΛΑΡΚΟ εξέδωσε σήμερα, Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022 η Ι.Μ. Θηβών.

Η Τοπική μας Εκκλησία αφουγκραζόμενη τις αγωνίες του ποιμνίου της δεν μπορεί να μην βρίσκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους, όπως οι αγρότες που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Βοιωτίας, γι’ αυτό κι ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά τους επισκεπτόμενος και τα τρία σημεία συγκέντρωσης των αγροτών στη Λιβαδειά, τη Θήβα και τα Βάγια δηλώνοντας την έμπρακτη συμπαράστασή του.

Βλέπουμε ότι το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων είναι μεγάλο, ιδιαιτέρως σήμερα με την ενεργειακή κρίση, την αύξηση των τιμών του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος, που ταλαιπωρεί βέβαια όλες τις εργατικές και κοινωνικές ομάδες αλλά κι όλα τα νοικοκυριά της χώρας μας, όπως και τις κοινωνικές και φιλανθρωπικές μας δομές, ενώ οι γεωργοί μας έχουν συγχρόνως να αντιμετωπίσουν και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που καταστρέφουν την παραγωγή τους.

Οφείλουμε ο καθένας από τον τομέα ευθύνης του να συμβάλλει ώστε με πνεύμα ενότητας και σύμπνοιας να αντιμετωπίσουμε κι αυτή την κρίση και να μπορέσουμε να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας, τη γεωργία, για να μην ερημώσουν τα χωριά μας.

Ως Τοπική Εκκλησία συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα των αγροτών μας εκφράζοντας την ελπίδα και την ευχή να επιλυθούν τα προβλήματά τους και να μπορέσει να στηριχτεί η πατρίδα μας στη γη, που έθρεψε γενιές και γενιές Ελλήνων, και αποτελεί την κινητήριο δύναμη και μοχλό ανάπτυξης της χώρας μας.

Ακολουθεί ανακοίνωση για την ΛΑΡΚΟ

Η Ιερά Μητρόπολη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος συμμεριζόμενη τον αγώνα και την αγωνία των κατοίκων της επαρχίας μας, που εργάζονται στο Εργοστάσιο και τα Μεταλλεία της Εταιρείας ΛΑΡΚΟ, εκφράζει την ανθρώπινη συμπαράστασή της στους εργαζομένους και τις οικογένειές τους.

Είναι αλήθεια ότι το πρόβλημα της ΛΑΡΚΟ είναι χρόνιο και δύσκολο γι’ αυτό χρειάζεται συνεργασία και ενότητα όλων των εμπλεκομένων παραγόντων, ώστε να δοθεί η καλύτερη λύση για το μέλλον των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Μονόπλευρες λύσεις, λαϊκισμοί, κομματικές προσεγγίσεις και συνθήματα δεν οδηγούν πουθενά αντιθέτως οδηγούν στην καταστροφή.

«Οἱ καιροί οὐ μενετοί» …

Η ζοφερή μα αληθινή πραγματικότητα που υπάρχει θα πρέπει να βρίσκεται έμπροσθεν των οφθαλμών όλων των εμπλεκομένων μερών για να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε να μπορέσει και η βιομηχανία να λειτουργήσει και οι εργαζόμενοι να έχουν εργασία για να αναθρέψουν τις οικογένειές τους και να μείνουν στον τόπο τους.

Ως Εκκλησία πατρικά ευχόμεθα και προσευχόμεθα να δώσει ο Θεός να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για το καλό της επαρχίας μας κι όλων των γειτονικών περιοχών της Στερεάς Ελλάδος, που σχετίζονται με το Εργοστάσιο και τα Μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος πατρικά αγωνιά και προσεύχεται κανείς άνθρωπος να μην μείνει χωρίς εργασία και κανένα παιδί να μην στερηθεί το ψωμί.

Ας ενώσουμε όλοι τις προσευχές μας να πρυτανεύσει η λογική και να βρεθεί λύση σε αυτό το μείζον θέμα που ταλανίζει την περιοχή μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.