Μετά από όσα είδαν το φως της δημοσιότητος σχετικά με συμβάν στον Ι. Ναό Αγ. Τριάδος Πατρών, σήμερα Κυριακή 5 Απριλίου 2020, γνωρίζομε τα εξής.

Στον Ι. Ν. Αγ. Τριάδος Πατρών δεν ετελέσθη Θεία Λειτουργία, ως έχει συστήσει ο Σεβ Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος προς όλους τους ιερείς, σύμφωνα με τα υπό της Πολιτείας οριζόμενα και τις Αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Θεία Λειτουργία της Κυριακής ετελέσθη στον Ι. Ν. Παντανάσσης Πατρών, κεκλεισμένων των θυρών χωρίς την συμμετοχή πιστών, μεταδιδομένης της Θείας Λειτουργίας από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών “ΛΥΧΝΟΣ”.

Ο Εφημέριος της ενορίας Αγ. Τριάδος, μετά την 8η πρωινή ώρα, άνοιξε τον Ιερό Ναό προκειμένου αν επιθυμούσε κάποιος, κατά την διάρκεια της ημέρας, να εισέλθη για ατομική προσευχή.

Την ώρα εκείνη ουδείς ευρίσκετο στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού. Μετά ταύτα προσήλθαν κάποιοι που ζήτησαν να εισέλθουν να προσκυνήσουν.

Ο ιερεύς συνέστησε, με αγάπη, τα δέοντα προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα.

Του θέματος επελήφθησαν οι Αστυνομικές Αρχές, οι οποίες απεμάκρυναν όσους ευρίσκοντο, τονίζομε, εκτός του Ιερού Ναού, κάνοντας αυστηρές συστάσεις και επιβάλλοντας ακόμη και πρόστιμα σε όσους δεν είχαν την απαραίτητη άδεια εξόδου.

Ο ιερεύς προκειμένου να σταματήσει οποιαδήποτε προσέλευση πιστών, έκλεισε τον Ιερό Ναό και ενημέρωσε δεόντως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, ο οποίος επικοινώνησε με την Αστυνομία, ευχαρίστησε για την βοήθεια και παρεκάλεσε για την περαιτέρω αντιμετώπιση οιουδήποτε θέματος ήθελε προκύψει.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.