Ανακοίνωση σχετικά με την κατ’ οίκον παραμονή των κεκοιμημένων στα σπίτια, εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους. Όπως διευκρινίζει ότι «σύμφωνα με τις παραδόσεις του λαού μας, οι κεκοιμημένοι μεταφέρονται στην οικία όπου παραμένουν μέχρι την τέλεση της νεκρώσιμης ακολουθίας. Βεβαίως, υπάρχει και η δυνατότητα μεταφοράς τους απευθείας στον Ιερό Ναό, όπου θα τελεστεί η κηδεία».

Αφορμή για την ανακοίνωση στάθηκε το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό, κύκλοι που πρόσκεινται σε ορισμένα Γραφεία Τελετών, διαδίδουν την ψευδή φήμη ότι δεν επιτρέπεται η παραμονή των κεκοιμημένων στα σπίτια.

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ουδεμία απόφαση της Πολιτείας ή της Εκκλησίας απαγορεύει την παραμονή των νεκρών στα σπίτια, εκτός εάν ο θάνατος έχει επέλθει λόγω κορωνοϊού. Η κατ’ οίκον παραμονή των κεκοιμημένων δεν επιβάλλεται αλλά συνιστάται, διότι είναι σύμφωνη τόσο με τη διδασκαλία της Εκκλησίας όσο και με τις οικογενειακή λαϊκή μας παράδοση. Επιπλέον, επιβάλλεται για παιδαγωγικούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση, είναι αυτονόητη η τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας, όπως ορίζονται κάθε φορά από τις αρμόδιες Αρχές», καταλήγει η Ιερά Μητρόπολη.

Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.