Η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, με πρώτο τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Βαρθολομαίο, συγχαίρει εγκαρδίως τους ταλαντούχους μαθητές και τις ταλαντούχες μαθήτριες του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς για την σπουδαία διάκρισή τους, καθώς κατέκτησαν την 1η θέση στον Πανελλαδικό διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης Εικονικής Μαθητικής Επιχείρησης, με τον Όμιλο Δημιουργικότητας και Καινοτομίας «Microgreens- Magicgreens».

Η διάκριση αυτή δεν είναι τυχαία, καθώς τα παιδιά του Κιλκίς εργάστηκαν με καινοτόμο σκέψη, με δημιουργικό και ακαταπόνητο πνεύμα, προκειμένου ήδη από τη νεαρή αυτή ηλικία να συμβάλλουν με το δικό τους λιθαράκι στην πρόοδο της γεωργικής τεχνογνωσίας.

Το πρόγραμμα δε στο οποίο συμμετέχουν, εντάσσεται στις αξιέπαινες εκείνες προσπάθειες που καταβάλλονται για την επικαιροποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, για την προώθηση της δημιουργικότητας του μαθητή και εν τέλει τη διαμόρφωση της σχολικής μονάδας ως οικοσυστήματος πολιτών με αξίες, με διάθεση για παραγωγικότητα και για προκοπή.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος, έχοντας ήδη βρεθεί ανάμεσα στους μαθητές και έχοντας γνωρίσει την προσπάθεια, τον κόπο και τις ιδέες τους, συγχαίρει όλους για την αξιοσύνη τους, η οποία είχε ως αποτέλεσμα μία πρωτιά, από τις πολλές που αξίζουν στο Κιλκίς και στους ανθρώπους του.

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων, ο Σεβασμιώτατος εκφράζει την υπερηφάνειά του για τους μαθητές που έφεραν το Κιλκίς πρώτο σε όλη την Ελλάδα και καλεί τα παιδιά να μην εγκαταλείψουν τα όνειρά τους, αλλά να συνεχίζουν να δαπανώνται εν πνεύματι Κυρίου για την προσφορά στην κοινωνία.

Τέλος, ανοίγει την καρδιά του σε όλους και δηλώνει ότι, εν επιγνώσει των δυσκολιών, θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις, μαζί με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να καρπίσει η προοπτική την οποία πράγματι έχει ο τόπος του Κιλκίς μεταξύ άλλων και στον τομέα της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και των νεοφυών επιχειρήσεων, όπως απέδειξαν και πάλι τα παιδιά του.

Και τούτο, διότι το αξίζει ο όμορφος τόπος μας, το αξίζουν οι θαυμάσιοι άνθρωποί του και ιδίως τα παιδιά του, που είναι η απαντοχή όλων μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.