Ανάγλυφες παραστάσεις με θέματα από την Ελληνική Επανάσταση 1821 και την ίδρυση του νεοελληνικού Κράτους με τον βασιλέα Όθωνα φιγουράρουν στα επιβλητικά και μεγαλοπρεπή Προπύλαια του Μονάχου.

Στο εσωτερικό των Προπυλαίων είναι γραμμένα στα ελληνικά ονόματα ηρώων του 1821, μεταξύ αυτών και του Εθνομάρτυρα Πατριάρχη αγίου Γρηγορίου Ε’, που απαγχονίστηκε από τους Τούρκους στις 10 Απριλίου 1821.

Την ίδια ημέρα (10.4.2019) που η Σεπτή Κορυφή της Ορθοδοξίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος εναπέθεσε λίγα λουλούδια και προσευχήθηκε στον τόπο μαρτυρίου του Αγίου Γρηγορίου, στην κλειστή Πύλη του Πατριαρχείου, η Εκκλησία στο Μόναχο, τέλεσε ιερή ακολουθία στα Προπύλαια Μονάχου, στο σημείο που είναι γραμμένο το όνομα του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄.

Την ακολουθία τέλεσαν ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βλέτσης και ο Πρεσβύτερος-Οικονόμος Πλούταρχος Κωσταντινίδης. Ο καθηγητής στο Τμήμα Ορθοδόξου Θεολογίας του Πανεπιστημίου Μονάχου κ. Αθανάσιος Βλέτσης, συνοδευόμενος από τον υιό του, ιατρό κ. Χρήστο Βλέτση, έψαλλε τροπάρια από την ακολουθία του αγίου Γρηγορίου και το ιερό μνημόσυνο για τους αγωνιστές του 1821.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.