Η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, καθώς πληροφορήθηκε την, κατά τη συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της 17ης Μαρτίου 2021 και κατόπιν εισηγήσεως της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, παμψηφεί προαγωγή δύο εκ των κληρικών της· του Θεοφιλ. Εψηφισμένου Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ και του Πανοσιολ. Πρωτοσυγκελλεύοντος κ. Θεοδώρου, υποβάλλει τις υιικές ευχαριστίες της προς την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, εκφράζοντας τις εγκάρδιες συγχαρητήριες ευχές της και την πνευματική της αγαλλίαση, για την ομόφωνη εκλογή των ειρημένων κληρικών, και τους ευχόμεθα καλλίκαρπη και θεάρεστη διακονία στον πνευματικό αμπελώνα του Κυρίου μας.

Κατά την προσεχή Κυριακή της Ορθοδοξίας, 21η Μαρτίου, θα τελεστούν, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, η εις Επίσκοπον χειροτονία του Θεοφιλ. Εψηφισμένου Μητροπολίτου Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέου, καθώς και η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Πανοσιολ. Πρωτοσυγκελλεύοντος κ. Θεοδώρου.

Η εις Επίσκοπον χειροτονία του Θεοφιλ. Εψηφισμένου Μητροπολίτη Προύσης κ. Ιωακείμ, μετά της εις Πρεσβύτερον χειροτονίας του νέου Αρχιγραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Πανοσιολ. κ. Γρηγορίου Φραγκάκη, θα τελεστούν την προσεχή Πέμπτη 25η Μαρτίου, εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.