Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά τιμά και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της σε όλους τους επιστήμονες, ερευνητές και επαγγελματίες της ιατρικής και της δημόσιας υγείας, οι οποίοι εργάζονται ακούραστα και με πολλές θυσίες, ώστε να νικηθεί ο κορωνοϊός.

Ιδιαίτερα, η Ι. Αρχιεπισκοπή αποδίδει έπαινο σε πολλούς Έλληνες και Κύπριους Καναδούς επιστήμονες και εργαζόμενους στο χώρο της ιατρικής φροντίδας που αναπτύσσουν καινοτόμες λύσεις στη μάχη ενάντια στην πανδημία και που με αυτοθυσία, αγάπη και αφοσίωση υπηρετούν τους ασθενείς.

Για παράδειγμα, οι γιατροί Ελευθέριος Διαμαντής και Ιωάννης Πρασσάς του Πανεπιστημίου Τορόντο και του Νοσοκομείου «Mount Sinai» ανέπτυξαν ένα νέο τέστ για τον Covid 19 το οποίο με ακρίβεια και ευκολία θα μπορούσε να αντιστρέψει τους «όρους του παιχνιδιού» ενάντια στη μάχη με τον ιό.

Η επιστημονική εφευρετικότητα και ιατρική ευρηματικότητα των γιατρών Διαμαντή και Πρασσά οφείλει να αναγνωριστεί και να επαινεθεί ως προσπάθεια βοήθειας της κοινωνίας να επανέλθει στην κανονικότητά της.

Η Ι. Αρχιεπισκοπή επίσης συγχαίρει όλους τους ελληνοκαναδούς γιατρούς, νοσοκόμους και ιατρικό προσωπικό που συνεχίζουν να υπηρετούν κοινότητες από άκρη σ’άκρη του Καναδά για πάνω από ένα χρόνο από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Αποτελούν παράδειγμα χριστιανικής αγάπης ακολουθώντας τα βήματα των πολλών Αγίων Αναργύρων της Εκκλησίας μας που υπηρέτησαν και θεράπευσαν ασθενείς χωρίς προσωπικό κέρδος.

Καθώς πλησιάζουμε την Μεγάλη Εβδομάδα και την χαρά της Ανάστασης, προσευχόμαστε και ελπίζουμε το φως της Ανάστασης του Χριστού να φωτίζει όλους τους επιστήμονες και εργαζόμενους στο χώρο της υγείας και να τους δίνει κουράγιο και στήριξη, ώστε να συνεχίζουν να υπηρετούν την ανθρωπότητα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.