Εκτός όμως από τα πολλά καλά αυτής της δεκαετίας, ένας κακός δαίμονας των Αφροαμερικανών αποκτούσε δύναμη και επιρροή, -πολιτική και κοινωνική- η οργάνωση Κου-Κλουξ-Κλαν (ΚΚΚ), η οποία συμμετείχε σε αρκετές επιθέσεις εναντίων μαύρων, καθολικών, Εβραίων και γενικά μεταναστών.

Η Google τιμάει με το σημερινό της Doodle, τον αιδεσιμότατο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, τον άνθρωπο-σύμβολο των έγχρωμων για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ήταν αμερικανός ιερέας του δόγματος των Βαπτιστών, ειρηνιστής και ηγέτης του Αφροαμερικανικού Κινήματος για τα δικαιώματα των μαύρων στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 50′ και του 60′. Άνοιξε τα μάτια του κάτω από τον ουρανό της Ατλάντα στην Τζόρτζια, στις 15 Ιανουαρίου του 1929.

Παιδί του μεσοπολέμου, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ένιωσε από πρώτο χέρι πως είναι να ζεις στην Αμερική που οι μαύροι θεωρούνται παιδιά ενός «κατώτερου θεού», χωρίς πολιτικά δικαιώματα και πλήρως παραγκωνισμένοι.

Οι ΗΠΑ την περίοδο της δεκαετίας του 20′ είχαν μόλις βγει από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είχαν απομονωθεί πολιτικά, ενώ η οικονομία πραγματοποιούσε άλματα και η τεχνολογική εξέλιξη έπαιζε μεγάλο ρόλο στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Εκτός όμως από τα πολλά καλά αυτής της δεκαετίας, ένας κακός δαίμονας των Αφροαμερικανών αποκτούσε δύναμη και επιρροή, -πολιτική και κοινωνική- η οργάνωση Κου-Κλουξ-Κλαν (ΚΚΚ), η οποία συμμετείχε σε αρκετές επιθέσεις εναντίων μαύρων, καθολικών, Εβραίων και γενικά μεταναστών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.