ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr, επαληθεύεται η είδηση ότι η Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών ζητημάτων εισηγείται την παραπομπή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά για απειθαρχία προς τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου αναφορικά με τα υγειονομικά μέτρα, που είχαν αποφασιστεί κατά την περίοδο του Πάσχα για τη μη περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού.
Η εισήγηση, όπως όλα δείχνουν, θα συζητηθεί κατά τη Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την ερχόμενη εβδομάδα μεταξύ 13 και 15 Ιουλίου. Σύμφωνα, μάλιστα, με ασφαλείς πληροφορίες, τρία ήταν τα μέλη της επιτροπής που εισηγήθηκαν κατά της γνωμάτευσης. Από την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, πάντως, αναμένεται σχετική ανακοίνωση, καθώς, όπως μας είπαν σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία, δεν επαληθεύουν το πρωταρχικό δημοσίευμα του ageliaforos.gr, εφόσον έχουν διαφορετικές πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση των δύο Μητροπολιτών για τέλεση της Ακολουθίας της Αναστάσεως σε άλλη ώρα από αυτή που αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και γι’ αυτό αποφασίστηκε από την Συνοδική Επιτροπή να ελεγχθούν. Στη Συνεδρίαση της 11ης και 12ης Μαΐου 2021 της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Ελλάδος συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το συγκεκριμένο θέμα.

Η Επιτροπή προχώρησε στον σχηματισμό φακέλων και φέρεται να εισηγείται, μεταξύ άλλων, την παραπομπή των δύο Μητροπολιτών για καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής Αρχής, απειθαρχία, θεολογική πλάνη καθώς και ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.