ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, κατά κόσμον Ευάγγελος Αντωνόπουλος, γεννήθηκε στο Ηράκλειο στις 14 Φεβρουαρίου 1968. Η αγάπη που έτρεφε για την Εκκλησία άρχισε να διαφαίνεται όταν ήταν ακόμη μικρό παιδί.
Καθώς το πατρικό του σπίτι βρισκόταν πολύ κοντά στην Παναγία των Σταυροφόρων στο κέντρο του Ηρακλείου, ο μικρός τότε Ευάγγελος δεν έχανε ευκαιρία να μπαινοβγαίνει στο ναό και να ενημερώνεται σχετικά με πρόσωπα και αντικείμενα που σχετίζονται με την εκκλησία.

Στην ενορία του έμελλε να γνωρίσει και τον άνθρωπο που επέδρασσε καταλυτικά στη ζωή του, στον πνευματικό και γέροντα του, τον μητροπολίτη Πέτρας, μακαριστό Νεκτάριο. Ως μοναχοπαίδι οι γονείς του να έτρεφαν άλλες φιλοδοξίες για αυτόν. Όμως ποτέ δεν τον επηρέασαν αρνητικά για την προσήλωση που είχε στην εκκλησία.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ορφάνεψε πολύ μικρός από μητέρα και ενώ πολύ νέος έχασε και τον πατέρα του. Τον μεγάλωσε ουσιαστικά η θεία του, η αδερφή της μητέρας του, την οποία υπεραγαπά και φροντίζει ακόμη και σήμερα.

Είναι ο ο πρώτος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης που δεν ορίζεται από την ελληνική κυβέρνηση όπως γινόταν μέχρι το 2006, αλλά καταλαμβάνει τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο κατόπιν ψηφοφορίας των οκτώ εν ενεργεία οι οποίοι και πρότειναν τους τρεις Ιεράρχες που έκριναν ως αξιότερους μεταξύ αξιών να ηγηθούν του κλήρου και του λαού του νησιού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.