Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την 6η Δεκεμβρίου η μνήμη του Αγίου Νικολάου, του προστάτου των απανταχού της γης ναυτιλομένων, στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας, όπου εορτάσθηκε η μνήμη του σε φερώνυμους ιερούς ναούς.

Ιδιαίτερα η πόλη της Καρύστου τίμησε τον Άγιο και πολιούχο της στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με συλλειτουργούς τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καρύστου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Παρίση, τον Πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Κρίσιλια, εφημέριο του ιερού ναού, τον Πρεσβύτερο Γεώργιο Ράπτη, εφημέριο ενορίας Μύλων, επαρχίας Καρύστου και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και ευχήθηκε εόρτια στους παριστάμενους πιστούς, στις τοπικές αρχές μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Ελευθέριος Ραβιόλος, τους τοπικούς φορείς και τους εκπροσώπους του αστυνομικού και λιμενικού σώματος Καρύστου, οι οποίοι τίμησαν τον πολιούχο και προστάτη με τη συμμετοχή τους στη θεία ευχαριστία.

Μετά το πέρας αυτής πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της ιεράς εικόνος του αγίου μέχρι τον λιμένα Καρύστου, όπου τελέσθηκε δέηση για τους απανταχού της γης ναυτικούς.

Επίσης, η εορτή του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε και στον φερώνυμο ιερό ναό του Αργυρού (Βύρα), επαρχίας Δύστου, όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος, με συλλειτουργούς τον εξ Αργυρού καταγόμενο Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Πούλο, τον Πρεσβύτερο Σταμάτιο Νόνα, εφημέριο Κοσκίνων και τον Διάκονο Απόστολο Μπάκουλη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος και ευχήθηκε προς τους πιστούς, που τίμησαν την εορτή του αγίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.